De Jong over imago: ‘Interesseert me geen flikker’

Nigel de Jong lijkt het komend WK weer op een vaste basisplaats af te stevenen. De verdedigend ingestelde middenvelder speelt zijn vierde opeenvolgende eindtoernooi met het Nederlands elftal. Het ‘handelsmerk’ van de Amsterdammer is zijn vechtersmentaliteit en die is niet door iedereen geliefd. ‘Dat interesseert me geen flikker’, zegt hij in gesprek met Sp!ts.

‘Of je me een klootzak vindt of een geweldige speler, dat maakt me echt niet uit. Zwijgen is voor mij de beste remedie. Ik geef geen interviews om mezelf vrij te pleiten of zo. Zo ben ik niet, ik houd gewoon mijn mond’, gaat de 70-voudig international verder.

Vooral na de ‘aanslag’ op Hatem Ben Arfa was De Jong hét gespreksonderwerp in de voetbalwereld. De Franse middenvelder was slachtoffer van een harde tackle, met een gebroken been als gevolg. ‘Familieleden kregen er steeds vragen over en werden ermee geassocieerd, terwijl ik in het buitenland was en er niet eens zo veel van meekreeg. Als ik me daarop had gefixeerd, was ik allang van het padje af geweest en had ik nu niet meer bij het Nederlands elftal gezeten’, aldus de middenvelder van AC Milan. (foto: Pro Shots)

Praat Mee!