Optimistische Rooney: ‘We zijn Italië voorbij gestreefd’

De wedstrijd tussen Engeland en Italië op het WK in Brazilië zal een mooi affiche worden. Al jaren spelen de Engelsen onder de maat op landentoernooien, maar Wayne Rooney denkt dat zijn team grote stappen heeft gemaakt. ‘De afgelopen twee jaar zijn we Italië voorbijgestreefd’, zegt de Manchester United-ster.
‘Onze selectie is jong met veel energie en opwinding’, vervolgt Rooney. ‘Het zal interessant zijn om te zien hoe we ons ontwikkeld hebben en hoeveel vooruitgang we hebben geboekt. We hebben een mooie toekomst voor ons liggen, het is prachtig om deel uit te mogen maken van deze selectie. De Italianen moeten naar ons team kijken. Zij hebben een aantal geweldige spelers, maar wij ook en zij moeten zich maar zorgen maken om hun eigen ploeg.’

In Engeland twijfelt men over de fitheid van Rooney, maar volgens de aanvaller mogen daar geen twijfels over bestaan. ‘Ik ben honderd procent fit, ik ben klaar voor dit toernooi. Ik ga geen verwachtingen uitspreken, maar ik ga er alles aan doen om het team te helpen. Het gaat er niet om of ik scoor of dat ik niet scoor, het gaat erom dat we succesvol zijn als team.’ (Foto: ProShots)

Praat Mee!