‘Ik zou niet kunnen slapen als ik tegenover Neymar zou staan’

Felipe Scolari en Neymar zijn vol vertrouwen over de WK-kansen van Brazilië. Het gastland opent donderdagavond een maand vol topvoetbal en aan het einde van de rit willen ‘de goddelijke kanaries’ met de beker in hun handen staan. 

Volgens Scolari is zijn ploeg klaar om wereldkampioen te worden. ‘Het moment is gekomen. Dit wordt ons WK. We moeten zeven stappen zetten om de beker te winnen. We kunnen niet springen, dus dat moet één voor één.’ Met Neymar heeft Scolari de speler in huis om de droom te verwezenlijken. ‘Als ik tegenover een speler als Neymar zou staan, zou ik niet kunnen slapen. Dan moet je toch iets gaan verzinnen’, geeft de bondscoach zijn pupil een groot compliment.

Neymar zelf is iets meer bescheiden. ‘Ik ben er niet op uit de beste speler van het toernooi te worden of de topscorer. Ik wil die wereldbeker met dit team. Dat is het enige. Ik loop niet weg voor de druk, ik houd er zelfs wel van. Dat is de verantwoordelijkheid die ik graag neem. Het is mijn grote droom in eigen land met steun van het Braziliaanse publiek wereldkampioen te worden.’ (foto: Pro Shots)

Praat Mee!