WK kort: Geen oefenduel België, Huntelaar moet betalen

België en de Verenigde Staten hebben een oefenduel, dat voor donderdag gepland stond, afgeblazen. Reden is de verwachte verkeersdrukte vanwege de WK-opening. Bij Oranje was Klaas-Jan Huntelaar ‘de sjaak’. De spits moest de rekening betalen na een avondje eten. 

Huntelaar was met Jasper Cillessen, Tim Krul en Paul Verhaegh aan het eten bij Fogo de Chao in de wijk Botafogo van Rio de Janeiro toen de aanvaller vroeg om een lege champagnekoeler. De creditcards van de spelers werden erin gehusseld en uiteindelijk kwam Huntelaar zelf van een oude kermis thuis. Hij moest de vier stukken vlees alleen afrekenen.

Wedstrijd afgelast
België en de VS kunnen ook rustig uit eten. De twee landen hadden een oefenwedstrijd gepland, maar die gaat niet door. ‘Ik wil niet dat mijn spelers vijf uur in de bus zitten. Dat risico is me te groot’, zegt Marc Wilmots over de verkeersdrukte. In onderling overleg met VS-bondscoach Jürgen Klinsmann werd er daarom een streep gezet door de wedstrijd. België en de VS komen pas later volgende week in actie op het WK.

Alle landen aanwezig
Inmiddels zijn alle deelnemende landen aan het WK geland op Braziliaanse bodem. De selecties van Ghana, Zuid-Korea en Portugal  kwamen woensdag plaatselijke tijd als laatste aan in het land waar de komende maand gevoetbald wordt. Zuid-Korea verblijft in Sao Paulo, Portugal in Campinas en Ghana in Maceió. (foto: Pro Shots)

Praat Mee!