‘Oranje met vier verdedigers als Spanje zonder spits speelt’

Louis van Gaal zal waarschijnlijk tot het laatste moment wachten tot hij zijn basiself tegen Spanje bekend maakt. De oefenmeester weet nog niet hoe Spanje zal spelen en daar past Van Gaal zijn tactiek op aan. Dat betekent dat Oranje eventueel toch met vier verdedigers kan gaan spelen. 

Het Algemeen Dagblad meldt dat Van Gaal geen vijf verdedigers nodig heeft als Spanje zonder spits speelt. Tijdens de laatste toernooien werd vaak de voorkeur gegeven aan een aanvallende middenvelder voorin en met Cesc Fabrégas is dat opnieuw een optie. Mocht de middenvelder spelen, dan kiest Van Gaal voor Jordy Clasie op het middenveld en een verdediger minder.

De kans is echter zeer aanwezig dat Vicente del Bosque kiest voor een echte spits. Met Diego Costa, Fernando Torres en David Villa heeft de coach drie opties. Als Spanje met een echte spits speelt, dan kiest Van Gaal voor het inmiddels vertrouwde 5-3-2-systeem. Vrijdagavond zal er waarschijnlijk pas duidelijkheid komen, aangezien Del Bosque zijn formatie prima geheim houdt. (foto: Pro Shots)

Praat Mee!