Partij van de Dieren boos om schildpad Luis

VIDEO | De Partij van de Dieren vindt het niet kunnen dat de Nederlandse ambassade in Brazilië een schildpad houdt. Het dier werd lokaal wereldberoemd toen hij een voorspelling deed voor de wedstrijd Spanje – Nederland en binnen no-time viral ging.

En dat was tegen het verkeerde been van PvdD-gezicht Marianne Thieme. ‘Als het Nederlands elftal zijn best doet, hebben we geen dieren nodig om uitslagen te voorspellen. Bizar dat een ambassade een schildpad als huisdier houdt’, liet zij volgens De Telegraaf weten.

Volgens een woordvoerder van de ambassade heeft de ambassade het dier juist gered van een wisse dood. Schildpad Luis woont nu vredig in de tuin van de ambassade. ‘Daar scharrelt hij sinds een jaar rond, nadat een medewerker hem van een kennis kocht. Had hij dat niet gedaan, dan had die kennis er soep van getrokken’, aldus de woordvoerder. ‘Soms is Luis drie dagen zoek. En daarna meldt hij zich weer bij de keuken van de kanselarij, als-ie honger heeft. Ik vraag me af of hij in ’t wild beter af is.’

Schildpad Luis hoopt tijdens het WK 2014 in de voetsporen te treden van wijlen octopus Paul. Dat Duitse inktvisje voorspelde in 2010 alle wedstrijden van het WK goed, waaronder de finale Spanje – Nederland. Ook toen koos Paul, net als Luis afgelopen week, voor de Spanjaarden als winnaar.

Bekijk hier nog even de voorspelling van schildpad Luis:
[hdvideo id=125]

Praat Mee!