Casillas kent gevaar Oranje: ‘Hij is altijd beslissende speler geweest’

Iker Casillas kwam in 2010 oog-in-oog te staan met Arjen Robben tijdens de WK-finale in Zuid-Afrika. De keeper kwam dankzij zijn kleine teen als winnaar uit die tweestrijd, waarna Spanje de WK-titel won. Vrijdagavond treffen beide oud-ploeggenoten elkaar opnieuw.

Casillas kent de kracht van zijn voormalig teamgenoot bij Real Madrid. ‘Ik heb twee seizoenen samengespeeld met Robben bij Real Madrid. Destijds was hij een belangrijke speler voor ons. Hij is altijd een beslissende speler geweest, in welk team hij ook speelde. Soms had hij wat meer geluk dan ik en later was het andersom.’

De doelman weet echter dat Nederland niet alleen Robben is. ‘Robin van Persie, Wesley Sneijder en Robben zijn de drie steunpilaren van Nederland. Die driehoek zit vol met internationale ervaring en met die spelers in de ploeg heb je een grote kans om te winnen’, is Casillas op zijn hoede.

De doelman hoopt met Spanje direct een goed resultaat neer te zetten tegen Oranje. ‘Wanneer je sterk start is dat de basis voor een succesvol toernooi. We willen Nederland verslaan. Het is natuurlijk altijd afwachten hoe de wedstrijd verloopt, maar we zijn gekomen om iedere wedstrijd te winnen.’ (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!