Vidal stevent af op basisplaats tegen Australië

Arturo Vidal lijkt klaar te zijn voor de openingswedstrijd op het WK van Chili. Vrijdag tegen Australië staat de middenvelder waarschijnlijk in de basis, al blijft het de vraag of de ster van Juventus fit genoeg is om een hele wedstrijd te spelen. 

Vanwege een knieblessure kon Vidal lang niet alle trainingen meedoen bij het Chileens elftal. Er werd zelfs gevreesd voor een langere absentie en het missen van de wedstrijd tegen Australië. Dat lijkt niet het geval te zijn, al moet Felipe Gutierrez wel scherp blijven. De beoogde vervanger van Vidal moet erin als het niet gaat met de Chileen.

Vidal fit of niet, bondscoach Jorge Sampaoli heeft alle vertrouwen in zijn ploeg. ‘Als we net zo goed spelen als in onze laatste wedstrijden, dan kunnen we het Spanje en Nederland zeker lastig maken’, stelt de keuzeheer, die nog niet honderd procent zeker weet of Vidal speelt. ‘We wachten zo lang mogelijk. Hij heeft natuurlijk een moeilijke voorbereiding gehad. Dat hij überhaupt een kans heeft om te spelen, dankt Arturo aan zijn sterke karakter en zijn wil om te slagen.’

Chili speelt vrijdag om 00.00 uur Nederlandse tijd tegen Australië. Op dat tijdstip weet de ploeg al wat concurrenten Spanje en Nederland hebben gedaan. De WK-finalisten van 2010 spelen om 21.00 uur tegen elkaar in Salvador. (foto: Pro Shots)

Praat Mee!