Mexico wint verdiend van Kameroen

Mexico heeft de eerste wedstrijd op het WK gewonnen. De Zuid-Amerikanen won dankzij een doelpunt van Oribe Peralta met 1-0 van Kameroen.

De Ontembare Leeuwen hadden niet veel in te brengen tegen de Zuid-Amerikanen. Ze hadden bovendien mazzel dat twee doelpunten van Mexico onterecht waren afgekeurd. Giovani dos Santos maakte al na tien minuten de 1-0, maar die werd tot zijn ongeloof afgekeurd wegens buitenspel. Dos Santos stond echter op gelijke hoogte met de verdedigers.

Na een half uur spelen waren de Mexicanen woest omdat opnieuw onterecht een treffer werd geannuleerd en weer was hij van Dos Santos. In de rust werd scheidsrechter Wilmar Roldan dan ook belaagd door boze Mexicanen.

In de 61e minuut werd het dan toch 1-0 door Oribe Peralta, die in de laatste zeven duels van Mexico negen keer scoorde. Peralto schoot in de rebound binnen. Zijn vervanger, de geliefde Javier Hernandez, had in de apotheose de 2-0 moeten maken, maar hij faalde alleen voor doelman Itandje.

Scoreverloop

’61 Peralta 1-0. Bekijk doelpunt.

Opstellingen

Opstelling Mexico: Ochoa; Layún, Moreno, Márquez, Rodríguez, Aguilar; Guardado (66. Fabian), Vázquez, Herrera (91. Salcido); Dos Santos, Peralta (73. Hernandez).

Opstelling Kameroen: Itandje; Djeugoué (46. Nounkeu), Chedjou, Nkoulou, Assou-Ekotto, Song (79. Webo), Enoh, Mbia; Moukandjo, Eto’o, Choupo-Moting.

Bijzonderheden

– Twee goals van Mexico zijn afgekeurd wegens buitenspel. Met name de laatste van Mexico was duidelijk geen buitenspel.
– Ook een doelpunt van Kameroen is afgekeurd wegens buitenspel, terecht
– Bij Mexico ontbreekt spits Carlos Vela. De aanvaller gaf al ver voor het toernooi aan dat hij ‘mentaal en emotioneel’ niet klaar was voor het WK.
– De selectie van Kameroen weigerde enkele dagen om af te reizen naar Brazilië. De winstpremies zouden niet hoog genoeg zijn. Uiteindelijk werd er een overeenkomst gesloten.

Video’s

Geen buitenspel Giovani dos Santos:

Ook geen buitenspel Giovani dos Santos:

Praat mee

[AIGetTwitterFeeds ai_username=’Onze11nl’ ai_numberoftweets=’7′ ai_tweet_title=’Twitter-feed van Onze11′]

(Foto: Pro Shots)

Praat Mee!