ORANJE VERNEDERT SPANJE: 1-5!

Het Nederlands elftal heeft vrijdagavond wereldkampioen Spanje met de grond gelijk gemaakt. Oranje wervelde de tweede helft met fantastisch countervoetbal over de Spanjaarden heen, waardoor een 1-1 ruststand veranderde in 1-5.

Spanje was de eerste helft sterker en de ploeg van Louis van Gaal mazzelde dat de Spanjaarden na een onterechte 1-0 via een penalty niet verder liepen naar 2-0 of 3-0. Met name David Silva was dichtbij de 2-0, maar hij stuitte oog-in-oog op doelman Jasper Cillessen.

De wedstrijd begon nog wel zo goed. Wesley Sneijder kwam één-op-één met Iker Casillas en had de score kunnen, misschien wel moeten, openen. De middenvelder vond echter de keeper op zijn weg. Op het moment dat Oranje met 1-0 achterstand leek te gaan rusten was daar opeens een wereldgoal van Robin van Persie. Daley Blind vond de spits met een fantastische lange bal waarna de United-spits met een lepe kopbal doelman Casillas het nakijken gaf; 1-1 met rust.

De tweede helft werd het onverwachts een veegpartij doordat Oranje geweldig counterde. Eerst was het Arjen Robben die nu wel Casillas verschalkte waarna het een ware afstraffing werd voor de wereldkampioen. Uit de kluts tekende Stefan de Vrij voor de 1-3 waarna Oranje verder uitliep via Van Persie en opnieuw Robben naar een afgetekende 1-5 overwinning.

Scoreverloop:

’27 1-0 Xabi Alonso (penalty)
’43 1-1 Van Persie
’48 1-2 Robben
’65 1-3 De Vrij
’73 1-4 Van Persie
’81 1-5 Robben

Opstellingen

Opstelling Spanje: Casillas; Azpilicueta, Ramos, Piqué, Alba; Busquets, Alonso, Xavi; Iniesta, Silva (77. Fabregas); Diego Costa.

Opstelling Nederland: Cillessen; Janmaat, Vlaar, De Vrij (77. Veltman), Martins Indi, Blind; De Guzman, De Jong, Sneijder; Robben en Van Persie (78. Lens).

Bijzonderheden

– Spanje tegen Nederland is de exacte herhaling van de WK finale van 2010. In Zuid-Afrika speelden beide landen destijds om de wereldbeker. Andres Iniesta werd in de verlenging de matchwinner: 0-1.

Praat mee:

[AIGetTwitterFeeds ai_username=’Onze11nl’ ai_numberoftweets=’7′ ai_tweet_title=’Twitter-feed van Onze11′]

(Foto: Pro Shots)

 

Praat Mee!