Chili wint eerste poulewedstrijd van Australië na droomstart

Chili heeft vrijdagavond goede zaken gedaan in poule B. De ploeg van bondscoach Jorge Sampaoli leek een makkie te hebben aan Australië toen het na een kwartier met 2-0 voor stond tegen Australië. Australië kwam echter terug in de wedstrijd, maar zag de gelijkmaker worden afgekeurd. Uiteindelijk liep Chili nog uit naar 3-1.

Alexis Sanchez opende al vroeg de score waarna middenvelder Jorge Valdivia de score nog binnen het kwartier verdubbelde. Chili leek af te stevenen op een ruimte overwinning, maar de dadendrang van de Chilenen stookte na vijftien minuten. Het gaf Australië de kans om terug te komen in de wedstrijd, en die kans lieten de Socceroos niet onbenut.

Routinier Tim Cahill kopte zijn ploeg terug in de wedstrijd en dacht daarna zelfs voor de gelijkmaker te hebben gezorgd. Het doelpunt van de Australiër werd echter afgekeurd, waardoor de tussenstand op 2-1 bleef staan in het voordeel van Chili.

In de slotminuten schoot invaller Beausejour Chili alsnog definitief naar de overwinning en werd het 3-1. Hierdoor staan de Zuid-Amerikanen op basis van het doelsaldo tweede in poule B achter Nederland, maar boven Australië en Spanje.

Scoreverloop:

’12 1-0 Sanchez
’14 2-0 Valdivia
’35 2-1 Cahill
’91 3-1 Beausejour

Opstellingen

Opstelling Chili: Bravo, Medel, Jara, Mena, Isla, Aranguiz, Vidal Diaz, Valdivia, Sanchez en Vargas.

Opstelling Australië: Ryan, Franjic, Wilkinson, Spiranovic, Davidson, Leckie, Jedinak, Bresciano, Milligan, Ohar en Cahill.

Bijzonderheden

Video’s

Er zijn nog geen video’s beschikbaar.

Praat mee:

[AIGetTwitterFeeds ai_username=’Onze11nl’ ai_numberoftweets=’7′ ai_tweet_title=’Twitter-feed van Onze11′]

(Foto: Pro Shots)

Praat Mee!