Sneijder: ‘Spanje werd moe’

Wesley Sneijder speelde geen hoofdrol in de zege op Spanje (1-5). De Utrechter gaf toch wel weer zijn visitekaartje af op het WK, onder andere met een geweldige pass waaruit Arjen Robben een actie kon maken en de 1-5 binnen schoot.

Sneijder over de monsterzege: ‘Deze uitslag had ik niet voorspeld, maar het wedstrijdbeeld en deze overwinning wel. Op een gegeven moment werden zij moe; wij kwamen er een aantal keer goed uit en waren daarmee meteen gevaarlijk.’

‘We zaten er overal goed op, zetten goed druk en gaven Spanje op het middenveld geen ruimte om te spelen. Het zag er allemaal echt goed uit. Je kon wel zien dat we heel fit zijn allemaal, veel fitter dan de tegenstander. We hebben keihard gewerkt en daar plukken we nu de vruchten van’, vertelde de middenvelder.

Net als Robben refereert ook Sneijder naar het EK van 2008. ‘We moeten hier natuurlijk van genieten met z’n allen, maar we zitten wel op een toernooi. En als je er straks in de volgende ronde uitvliegt, net als op het EK van 2008, dan heb je niets gehad aan die wedstrijden daarvoor. Deze zit in de ‘pocket’, op naar de volgende.’ (foto: Pro Shots)

Praat Mee!