Costa Rica komt terug en wint van Uruguay

Bij aanvang van de wedstrijd Uruguay – Costa Rica zal men het meest hebben verwacht van Uruguay, dat op papier toch het beste team heeft. Net als bij een eerdere wedstrijd dit toernooi bleek dat niet altijd alles te zeggen. Costa Rica heeft Uruguay in de tweede helft overklast en won zaterdagavond met 3-1 afgetekend van de Zuid-Amerikaans kampioen.

Luis Suarez werd tijdens Uruguay – Costa Rica vervangen door Christian Stuani. De aanvaller van Espanyol vormde een voorhoede met Diego Forlan en Edinson Cavani.

Uruguay begon goed aan de wedstrijd en had de controle, maar overtuigend was het niet. Er waren kansen over en weer terwijl de score 0-0 bleef, tot het moment van de penalty. In het zestienmetergebied van Costa Rica werd er getrokken aan een Uruguayaans shirt. Reden genoeg voor de scheids om de bal op de stip te leggen. Edinson Cavani is de man van de strafschoppen en hij wist dan ook ijskoud te scoren; 1-0 Uruguay.

Tot aan de rust was het rustig en de Uruguayanen gingen daarom ook met een goed gevoel de kleedkamer in. Na rust waren de rollen echter omdgedraaid. Costa Rica zette alles op alles en dat loonde; in de 53e minuut scoorde uitblinker Joël Campbell de gelijkmaker.

Na de gelijkmaker volgde de 1-2 al snel. Duarte zette Costa Rica op voorsprong. Costa Rica bleef domineren en bekroonde het goede spel met een derde treffer door Urena. Costa Rica speelde de wedstrijd rustig uit en pakte verdiend maar volslagen verrassend de drie volle punten.

Scoreverloop:

24′ Cavani 1-0
53′ Campbell 1-1
56′ Duarte 1-2
84′ Urena 1-3

Opstellingen:

Opstelling Uruguay: Muslera; Cáceres, Lugano, Godin, Pereira; Gargano, Arevalo; Rodriguez, Forlan, Stuani, Cavani.

Opstelling Costa Rica: Navas; Gamboa, Duarte, González, Umaña, Díaz; Ruiz, Borges, Tejeda, Bolaños; Campbell.

Bijzonderheden:

– Uruguay leek te scoren maar doelpunt is afgekeurd vanwege buitenspel.

Video’s:

[hdvideo id=215]

[hdvideo id=217]

[hdvideo id=218]

[hdvideo id=219]

Praat mee:

[AIGetTwitterFeeds ai_username=’Onze11nl’ ai_numberoftweets=’7′ ai_tweet_title=’Twitter-feed van Onze11′]

(Foto: Pro Shots)

Praat Mee!