Ivoorkust wint van Japan na invalbeurt Drogba

Ivoorkust heeft zaterdagnacht haar eerste WK-wedstrijd gewonnen. Tegen Japan werd het 2-1. De Japanners scoorden snel de 0-1, maar twee vlugge goals van de Ivorianen beslisten de wedstrijd.

In het eerste kwartier van de wedstrijd kwamen beiden ploegen afwisselend aan de bal. Zowel Japan als Ivoorkust creëerden enkele kansjes. In de zeventiende minuut was het raak voor de Japanners. Oud VVV-Venlo spits Keisuke Honda kreeg de bal in het zestienmetergebied aangespeeld, en schoot onberispelijk binnen: 0-1. Na de vroege treffer zakte Japan in en was Ivoorkust, met Didier Drogba op de bank, naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Het bleef echter 0-1 voor de Japanners in het eerste bedrijf.

Japan kwam na de rust goed uit de kleedkamer. De ploeg van de Italiaanse coach Zaccheroni had meer de bal en creëerde enkele kansen. Maar na een kwartier begonnen de Ivorianen ook weer met aanvallen. De kansen werden alleen niet afgemaakt. Tot het moment van de wissel van Drogba. Het Afrikaanse voetbal icoon kwam in de 62ste minuut in het veld en vlak daarna kopte Bony de gelijkmaker binnen. Twee minuten daarna was het alweer raak: Gervinho vond wederom met het hoofd het net. Zo was het ineens 2-1 voor de Ivorianen. Het resterende halfuur probeerden de Afrikanen de stand te vergroten, zonder succes. Eindstand: 2-1. (Foto: Pro Shots)

Scoreverloop:

’16. 0-1. Honda
’64. 1-1. Bony
’66. 2-1. Gervinho

Opstellingen:

Opstelling Ivoorkust: Barry; Aurier, Bamba, Zokora, Boka; Kalou, Tioté, Touré, Die, Gervinho; Bony.

Opstelling Japan: Kawashima; Uchida, Yoshida, Morishige, Nagatomo; Okazaki, Yamaguchi, Honda, Hasebe, Kagawa; Osako

Bijzonderheden:

– Ivoorkust sterspeler Didier Drogba begon op de bank.

Praat mee:

[AIGetTwitterFeeds ai_username=’Onze11nl’ ai_numberoftweets=’7′ ai_tweet_title=’Twitter-feed van Onze11′]

 

Praat Mee!