Colombia mist Falcao niet en boekt ruime zege

Zonder sterspeler Radamel Falcao is Colombia goed begonnen aan het wereldkampioenschap voetbal. De Zuid-Amerikanen wonnen hun eerste duel van Griekenland met 3-0, dankzij doelpunten van Armero, Gutiérrez en James Rodriguez.

In een volgepakt Estádio Mineirão trapten Colombia en Griekenland iets na zessen hun eerste wedstrijd van het WK af. De Colombianen kwamen als een raket uit de startblokken en wisten al gauw de score te openen. Een voorzet van de rechterkant belandde ter hoogte van de penaltystip voor de voeten van Armero, die niet aarzelde en de bal via een Griekse verdediger het doel in werkte.

De Grieken lieten zich ook gelden en kregen in het eerste halfuur een drietal goede kansen via Maniatis, Kone en Torosidis. De scherpte ontbrak echter bij de Europees kampioen van 2004. Vlak voor rust kreeg Kone nogmaals een goede kans om Griekenland op gelijke hoogte te brengen. Ospina hield zijn land echter op de been met een katachtige reflex, waardoor de Hellenen bij rust tegen een 1-0 achterstand aankeken.

In de tweede helft gingen de Grieken verder in de zoektocht naar de aansluitingstreffer. Desalniettemin was het weer raak aan de andere kant. Een corner van Colombia werd slim verlengd bij de eerste paal, waardoor een geheel vrijstaande Gutiérrez de bal eenvoudig in het doel kon schieten: 2-0.

Veel verder dan een bal op de lat van Gekas en een schot van Samaras kwamen de blauw-witten niet meer. De Grieken brachten Karagounis en Mitroglou nog in het veld, maar ook zij konden niet voorkomen dat de ploeg tegen een nederlaag aanliep. Colombia kwam de slotfase goed door en wist in de laatste minuut de score zelfs nog uit te breiden. Rodriguez werd knap vrijgespeeld en schoof de bal met zijn linker in de verre hoek en bepaalde daarmee de eindstand op 3-0.

Scoreverloop:

5′. Armero 1-0
58′. Gutiérrez 2-0
90+1′. Rodriguez 3-0

Opstellingen:

Opstelling Colombia: Ospina; Zuniga, Zapata, Yèpes, Armero (74′. Arias); Aguilar (69′. Mejia), Rodriguez, Sanchez, Cuadrado; Ibarbo en Gutiérrez (76′. Martinez).

Opstelling Griekenland: Karnezis; Torosidis, Manolas, Papastathopoulos, Holebas; Maniatis, Kone (78′. Karagounis), Katsouranis; Salpingidis (57′. Fetfatzidis), Gekas (64′. Mitroglou) en Samaras.

Bijzonderheden:

Video’s:

De 1-0 van Armero:

[hdvideo id=212]

Gutiérrez maakt de 2-0:

[hdvideo id=213]

James Rodriguez schiet de 3-0 binnen:

[hdvideo id=214]

Praat mee:

[AIGetTwitterFeeds ai_username=’Onze11nl’ ai_numberoftweets=’7′ ai_tweet_title=’Twitter-feed van Onze11′]

(Foto: Pro Shots)

Praat Mee!