Gerrard klaar voor WK: ‘Het is tijd om te presteren’

Engeland is klaar om tijdens het WK te gaan presteren en het nieuwe team aan de wereld te laten tonen, vertelt aanvoerder en vedette Steven Gerrard tijdens de persconferentie voorafgaande aan de kraker tegen Italië.

Het nationale team van Engeland heeft sinds het vorige WK een wisseling van de wacht gekregen. Jonge spelers als Raheem Sterling, Alex Oxlade-Chamberlain, Ross Barkley en Luke Shaw hebben het team voorzien van vers bloed en Gerrard heeft het volste vertrouwen in het team. ‘Het is zover, alle afstanden en mijlen die we hebben bewandeld, de voorbereiding, we hebben alles gedaan en er is nu geen excuus. Het is tijd om te presteren en het pad te bewandelen naar de overwinning.’

‘Dit is het podium waar je op wilt spelen, maar het is tevens ook het moeilijkste om onder deze gigantische druk te presteren,’ zei de aanvoerder. ‘Het gaat erom dat het talent en de wilskracht samenkomen om zo uiteindelijk onze tegenstander te kunnen verslaan. Als het erop aankomt moeten we ook slim kunnen spelen, we moeten het geloof uitstralen dat we in onszelf hebben’.

‘We hebben een plan om aan te vallen waar wij veel vertrouwen in hebben. Een van de grootste krachten van onze coach is dat hij een team goed kan organiseren, maar het is aan de spelers de taak om hun opdrachten goed uit te voeren. Als het niet mooi kan, dan moeten we de mouwen maar opstropen’, sprak de middenvelder.

Engeland speelt vanavond de eerste wedstrijd tegen Italie waarbij doelman Buffon niet aanwezig zal zijn. (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!