Maradona: ‘Mourinho had gelijk over Casillas’

Iker Casillas kende een gitzwarte vrijdagavond. De keeper van Spanje werd mede door matig keeperswerk van hem met 1-5 van de mat geveegd, wat de ervaren goalie op de nodige kritiek kwam te staan. Tot overmaat van ramp memoreert Diego Maradona in de Argentijnse media nog even naar een eerdere opmerking van José Mourinho.

Mourinho passeerde de schier-onomstreden Casillas vorig jaar onder de lat bij Real Madrid. De Portugees gaf de voorkeur aan Diego Lopez, die overigens niet in de Spaanse WK-selectie zit, en stelde dat Casillas niet de juiste man was op de goal. Nu, anderhalf jaar en een dramatisch optreden later, krijgt Mourinho bijval van Maradona. ‘Hij (Mourinho, red.) zei ooit dat Casillas niet de juiste keeper was en daarvoor moest hij het toen ontgelden. Hij moest vertrekken maar kreeg nu toch nog zijn gelijk’, vertelt de legendarische nummer tien aan Telesur.

‘Casillas speelde zijn slechtste wedstrijd die ik ooit heb gezien’, vervolgt Pluisje, die ook Sergio Ramos de nederlaag aanrekent. ‘Hij werd in een sprintduel verslagen door Robben die vijf meter achter hem begon…’, verwijst Maradona aan de imposante spurt van Arjen Robben waaruit uiteindelijk de vijfde goal van Nederland zou volgen. (Foto: Pro Shots / Witters)

Praat Mee!