Spanje likt wonden: ‘Casillas heeft net zoveel schuld als de anderen’

Ook op de zondag na Spanje – Nederland raakte niemand uitgesproken over de 1-5 afstraffing. In het Spaanse kamp likt men zijn wonden. Sergio Ramos gaf al aan dat alles nog mogelijk is en ook Vicente del Bosque ziet het zeker nog zitten. 

De bondscoach benadrukt dat doelman Iker Casillas niet alle schuld op zich moet nemen. ‘Casillas heeft net zoveel schuld aan deze nederlaag als de andere spelers. Hij gaf zichzelf de schuld, maar ik hoop dat hij beseft dat we allemaal schuld hebben. Casillas nam zijn teamgenoten in bescherming door de schuld op zich te nemen. Hij reageerde als een echte aanvoerder. Zijn toespraak was sterk, verfijnd en gaf ruimte voor een nuttige discussie’, zo stelde De Bosque.

De trainer ziet nog steeds kansen voor zijn ploeg. ‘Nu moeten we opstaan en laten zien wat voor sportmannen we zijn. Er is nog niets verspeeld. Het is nu een kwestie van hoofd omhoog houden en vechten in de volgende wedstrijd.’

Houiller
Volgens oud-bonscoach van Frankrijk Gerard Houiller is er geen vuiltje aan de lucht voor Spanje. ‘Spanje speelde extreem goed in de eerste helft. In de tweede helft waren ze misschien uit het veld geslagen door de goal (gelijkmaker van Van Persie, red). Maar de tegenstand was ongelooflijk en soms moet je dat toegeven. Soms is het moeilijk voor een trainer om het elftal gemotiveerd te houden. Zeker na drie prijzen op rij. Maar gelukkig kun je je van één grote nederlaag toch herstellen.’ (foto: Pro Shots)

Praat Mee!