Uruguay hoopt op Suárez, Colombia en Costa Rica jubelen

Bij Colombia en Costa Rica zal de sfeer zondag een stuk beter zijn dan bij Uruguay. De twee Zuid-Amerikaanse landen wonnen zaterdag hun eerste groepswedstrijd, waarbij Costa Rica overtuigend zegevierde over grootmacht Uruguay. Dat land hoopt in de komende twee wedstrijd op wereldster Luis Suárez. 

De aanvaller kon tegen Costa Rica nog niet meedoen vanwege een knieblessure en dat liet zich voelen. Uruguay richtte weinig uit voorin en moest hopen op een ingeving van Edison Cavani. Omdat ook het middenveld niet thuis gaf, profiteerde het kleine Costa Rica optimaal. Door de nederlaag moet Uruguay nu winnen van Engeland en Italië om de volgende ronde te halen.

Die opdracht is pittig en Suárez zal nodig zijn om er überhaupt in te geloven. ‘Als Suarez aan de verwachtingen voldoet, haalt hij de wedstrijd tegen Engeland’, stelde Oscar Tabarez zaterdag bij de persconferentie. De bondscoach zag zijn ploeg vechten tegen zichzelf. ‘Costa Rica verzilverde in de tweede helft alle kansen die het kreeg. Tactisch hadden ze de wedstrijd helemaal onder controle. Deze slechte start hadden we niet aan zien komen. We zullen dit snel moeten verwerken.’

Zuid-Amerikaanse vreugde
Het kleine Costa Rica had reden voor een feestje. In een loodzware poule won het en doet het volop mee. ‘Dit is een geweldige prestatie van ons’, zei Jorge Luis Pinto. ‘We hebben een heel sterk team verslagen. We hebben het koppie erbij gehouden na die achterstand. Ik ben zeer tevreden en een gelukkig mens.’

Ook Colombia won, met 3-0 van Griekenland en dus was ook daar een bondscoach zeer blij. ‘We zijn erg blij. Dit is een goede start’, stelde trainer José Pékerman. (foto: Pro Shots)

 

Praat Mee!