Update | FIFA schrijft 31,03 kilometer per uur op

Arjen Robben mag zich sinds vrijdag de allersnelste voetballer ooit noemen. De sprint die hij trok voor de uiteindelijke 1-5 bleek zo snel dat hij Theo Walcott uit de geschiedenisboeken rende. Robben rondde de sprint uiteindelijk af met een kapbeweging en een keihard schot. 

De aanvaller haalde in het duel met Sergio Ramos een topsnelheid van 37 kilometer per uur. Dat is 7 kilometer per uur sneller dan Ramos, die toch zeker niet langzaam liep. Het oude record van Walcott stond op 35,7 kilometer per uur. Bij Robbens persoonlijke record rende hij 30,6.

Robben sprak na afloop van het duel over een beter fitheid van Oranje. De speler van Bayern München zag dat Nederland na rust op alle fronten beter was dan Spanje. Bij de regerend wereldkampioen werd voor het toernooi al gevreesd voor de fitheid van de spelers, die bijna allemaal meer dan vijftig wedstrijden speelden.

Update | 15.40 uur
Het lijkt nog even de vraag of Arjen Robben wel een nieuwe snelheidsrecord heeft neergezet. De aanvaller zou volgens meerdere media 37 kilometer per uur hebben gelopen tegen Spanje, maar in de officiële statistieken heeft de FIFA 31,03 kilometer per uur opgeschreven. Op basis waarvan de uiteindelijke cijfers definitief worden, dat is onduidelijk. (foto: Pro Shots)

Praat Mee!