Robben hoopt op handhaving systeem: ‘Ik voel me hier prettig bij’

Na de overweldigende overwinning op Spanje, gaan de blikken weer naar de volgende tegenstander van Oranje, Australië. Sterspeler Arjen Robben hoopt op een continuering van het 1-5-3-2 systeem tegen de Aussies.

‘Ik heb veel vrijheid voorin en kan meerdere kanten op bewegen. Ik voel me hier absoluut prettig bij. Dit achter de hand houden of doorzetten, ik weet het niet, we zullen er de komende dagen mee aan de slag gaan. Laten we maar rustig afwachten’, aldus Robben tegenover het ANP. Volgens de vleugelaanvaller was dit systeem de perfecte balans tussen aanvallen en resultaatvoetbal. Robben was een van de uitblinkers in het duel met Spanje en scoorde twee maal.

De dribbelaar gaat ook in op de sfeer tegenover De Telegraaf. Volgens Robben is iedereen bewust van het feit dat het toernooi net begonnen is. ‘We moeten met elkaar heel scherp bewaken dat niemand met zijn hoofd in de wolken gaat lopen. Er is toen meteen duidelijk gemaakt: fantastisch, maar we moeten nu door en dit vasthouden. De huidige groep heeft een heel goed karakter. Er zijn geen jongens die gaan zweven, dat zie ik ook aan de koppies.’ (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!