Seferovic schiet Zwitserland diep in blessuretijd naar overwinning

VIDEO’S | Zwitserland heeft in de dying seconds zijn eerste wedstrijd op het WK gewonnen van Ecuador. Invaller Haris Seferovic bezorgde zijn land de overwinning met een doelpunt in de 93e minuut: 2-1. 

Het eerste gevaar in de wedstrijd kwam van de voet van Xherdan Shaqiri. De Zwitserse technicus besloot een goede actie met een afstandsschot van een meter of achttien van het doel, maar bracht doelman Dominguez daarmee niet in de problemen. Rodriguez besloot kort daarop ook zijn geluk te beproeven met een schot van afstand en dwong de Ecuadoriaanse doelman tot het verrichten van een redding. In de 22e minuut viel de openingstreffer verrassenderwijs aan de andere kant van het veld. Een vrije trap van Ecuador werd scherp aangesneden waardoor Enner Valencia alleen nog maar zijn hoofd tegen de bal hoefde te zetten: 0-1.

Zwitserland zat niet bij de pakken neer en ging direct op zoek naar de aansluitingstreffer. De ‘Schweizer Nati’ was alleen erg slordig in de passing waardoor het niet verder kwam dan een kopkans en afstandspoging van Gökhan Inler.

Ottmar Hitzfeld besloot in de rust zijn elftal te wijzigen en bracht Mehmedi voor Stocker. Het bleek een gouden zet, want al vroeg in de tweede helft kopte Mehmedi uit een corner de 1-1 tegen de touwen. Na de aansluitingstreffer gingen de Zwitsers ook op zoek naar het tweede doelpunt en Drmic dacht even zijn land op voorsprong te zetten. De spits zag tot zijn teleurstelling dat hij werd teruggefloten nadat hij in buitenspelpositie had gescoord. Ecuador was ook zo nu en dan gevaarlijk via een schot van Enner Valencia dat rakelings over het doel vloog en een poging van Montero die door Benaglio tot corner werd verwerkt.

Op het moment dat niemand het meer verwachtte gingen de Zwitsers er alsnog vandoor met de drie punten. Invaller Seferovic rondde een voorzet van Rodriguez keurig af: 2-1. Het doelpunt betekende meteen de laatste actie van de wedstrijd. Met de overwinning zet Zwitserland een goede stap richting de volgende ronde. (Foto: Pro Shots)

Scoreverloop:

22′. Enner Valencia 0-1
47′. Mehmedi 1-1
90+3′. Seferovic 2-1

Opstellingen:

Opstelling Zwitserland: Benaglio; Lichtsteiner, Von Bergen, Djourou, Rodríguez; Inler, Behrami, Xhaka, Shaqiri, Stocker (46′. Mehmedi); Drmic (75′. Seferovic).

Opstelling Ecuador: Dominguez; Paredes, Guagua, Erazo, Ayovi; Grueso, Noboa, A. Valencia, Montero (76′. Rojas); E. Valencia en Caicedo (70′. Arroyo).

Bijzonderheden:

70′. Doelpunt Zwitserland (Drmic) wordt afgekeurd wegens buitenspel.

Video’s:

Doelpunt Enner Valencia:
[hdvideo id=236]

Mehmedi kopt Zwitserland naast Ecuador:
[hdvideo id=237]

Dramatische winnende treffer diep in blessuretijd:
[hdvideo id=239]

Praat mee:

[AIGetTwitterFeeds ai_username=’Onze11nl’ ai_numberoftweets=’7′ ai_tweet_title=’Twitter-feed van Onze11′]

Praat Mee!