Frankrijk boekt eenvoudige zege in ‘doellijntechnologie’ duel

Frankrijk heeft voor het eerst in vier wedstrijden weer een duel gewonnen op het WK. Na het debacle in Zuid-Afrika wonnen ‘Les Blues’ de openingswedstrijd gemakkelijk van Honduras met 3-0. Grote man aan Franse zijde was Karim Benzema, die tweemaal het net wist te vinden. 

Het duel begon merkwaardig. Om onverklaarbare redenen werden de volksliederen van Frankrijk en Honduras niet afgespeeld. Echt onder de indruk daarvan waren de Fransen niet. ‘Les Blues’ begonnen voortvarend aan het duel, legden Honduras hun wil op en waren al snel gevaarlijk via een aantal vrije trappen vanaf de rechterkant van het veld. Uit één van deze spelhervattingen kreeg Matuidi een opgelegde kans. De middenvelder van Paris Saint Germain kreeg de bal voor zijn voeten na slecht uitverdedigen van de Hondurese defensie en knalde de bal op de lat. De lat stond Frankrijk ook in de weg na een kopbal van Griezmann.

Bij vlagen liet Frankrijk attractief aanvallend voetbal zien. Desalniettemin liet Pogba zich provoceren door Palacios, nadat de Hondurees op zijn been was gaan staan. De Franse middenvelder maakte vervolgens een natrappende beweging en kwam goed weg met een gele kaart. Pas in de slotfase van de eerste helft werden de ‘Haantjes’ beloond voor het goede spel. Palacios beging in het eigen strafschopgebied een overtreding op Pogba. De scheidsrechter legde de bal op de stip en stuurde Palacios met zijn tweede gele kaart van het veld af, nadat hij eerder was bestraft voor de overtreding op Pogba. Benzema maakte dankbaar gebruik van de geboden kans en schoot de strafschop onberispelijk binnen: 1-0.

In de tweede helft was het verzet gebroken bij de tien van Honduras. Binnen een paar minuten lag de 2-0 er al in. Benzema kwam door op links en schoot de bal op de paal, waarna deze via de keeper de lijn passeerde. Hierover ontstond wat commotie op het veld, nadat de doellijntechnologie in eerste instantie op het grote scherm in het stadion een situatie weergaf waar de bal de lijn niet had gepasseerd. In tweede instantie bleek echter dat de bal de doellijn wel volledig had gepasseerd.

De uitblinkende Benzema pakte in de 72e minuut alsnog zijn tweede doelpunt van de avond mee. Hij bekroonde een goede actie met een harde uithaal in de bovenhoek van het doel, waarmee de spits de eindstand bepaalde op 3-0. (Foto: Pro Shots)

Scoreverloop:

45′. Benzema (p) 1-0
48′. e.d. Valladares 2-0
72′. Benzema 3-0

Opstellingen:

Opstelling Frankrijk: Lloris; Debuchy, Varane, Sakho, Evra; Pogba (57′. Sissoko), Cabaye, Matuidi; Griezmann, Benzema en Valbuena (78′. Giroud).

Opstelling Honduras: Valladares; Izaguirre, Figueroa, Bernárdez (46′. Chávez), Beckeles; Palacios, Garrido, Najar (58′. Claros); Espinoza, Bengtson (46′. García) en Costly.

Bijzonderheden:
– Er ontstond wat opschudding bij het tweede doelpunt van Frankrijk. Na een schot van Benzema was de vraag of de bal wel of niet over de lijn was. De doellijntechnologie bepaalde uiteindelijk dat de bal de doellijn volledig had gepasseerd. 
– Palacios (Honduras) zag in de 45e minuut de rode kaart, nadat hij een penalty veroorzaakte en daarvoor zijn tweede gele kaart ontving.
– Voor de aftrap vergat de organisatie de volksliederen af te spelen.
– Samir Nasri zit niet bij de Franse selectie. De speler van Manchester City kan niet goed opschieten met bondscoach Didier Deschamps en werd niet opgeroepen voor de nationale ploeg.

Video’s:

Incident tussen Pogba en Palacios:

Benzema zet Frankrijk vanaf de stip op een 1-0 voorsprong:

Doellijntechnologie spreekt: 2-0 Frankrijk

[hdvideo id=241]

Praat mee:

[AIGetTwitterFeeds ai_username=’Onze11nl’ ai_numberoftweets=’7′ ai_tweet_title=’Twitter-feed van Onze11′]

Praat Mee!