Argentinië boekt magere 2-1 zege op Bosnië

VIDEO’S | Argentinië is er zondagnacht in geslaagd winnend aan het WK te beginnen. In een duel dat pas laat op gang kwam, trokken de Argentijnen met 2-1 aan het langste eind. Een briljante ingeving van Lionel Messi was weer eens beslissend.

De wedstrijd begon fantastisch voor Argentinië. Messi mocht aanleggen voor een vrije trap vanaf de zijkant van het veld. De vedette van de Argentijnen gaf de bal goed voor en zag tot zijn genoegen zijn voorzet tot doelpunt worden gepromoveerd door de onfortuinlijke Sead Kolasinac. De twintigjarige Bosniër van Duitse afkomst kreeg de bal tegen zijn been en zag de bal tergend langzaam achter doelman Asmir Begovic verdwijnen.

Het bleek het hoogtepunt van een al met al magere eerste helft. Messi was onzichtbaar aan Argentijnse-zijde terwijl Bosnië een paar keer gevaarlijk voor de goal van Sergio Romero kwam. De oud AZ-goalie moest handelend optreden na een kopbal van Senad Lulic en deed dat naar behoren.

Zodoende gingen beide teams rusten met een 1-0 voorsprong voor de topfavoriet. Na rust nam Bosnië het initiatief maar de ploeg van sterspeler Edin Dzeko wist niet écht gevaarlijk te worden.

Aan de andere kant was Sergio Agüero twee keer dicht bij een goal. Twee keer gaf Messi aan, maar twee keer wist Agüero niet tot scoren te komen. Het toonde wel aan dat Messi bedrijviger werd.

Die bedrijvigheid van Messi leidde in de 65ste minuut tot hét moment waar iedereen op zat te wachten. Messi ontving de bal aan de rechter kant van het veld en zette een dribbel in naar binnen. De dribbelaar omspeelde een drietal Bosniërs die over elkaar struikelden waarna hij binnenkantje paal de score naar 2-0 tilde.

Invaller Vedad Ibisevic bracht vijf minuten voor tijd de spanning nog terug. De aanvaller ontsnapte aan buitenspel en schoof de bal via Romero binnen. Bosnië zette daarna nog wel aan om de gelijkmaker te forceren, maar kwam niet meer gevaarlijk voor het Argentijnse doel. Zodoende won Argentinië, zij het nipt, met 2-1 van Bosnië.

Scoreverloop:

3′. 1-0. Kolasinac (e.d.)
65′. 2-0. Messi
85′. 2-1. Ibisevic

Opstellingen:

Opstelling Argentinië: Romero; Zabaleta, Garay, Campagnaro (46′. Gago), Fernández, Rojo; Maxi (46′. Higuain), Mascherano, Di María; Messi, Agüero (88′. Biglia).

Opstelling Bosnië: Begovic, Bicakcic, Spahic, Kolasinac, Besic, Pjanic, Misimovic (74′. Medunjanin), Dzeko, Mujdza (67′. Ibisevic), Lulic, Hajrovic (71′. Viscka).

Bijzonderheden:

– Bij Argentinië ontbreekt Juve-spits Carlos Tevez. Tevez is door bondscoach Alejandro Sabella gepasseerd voor het WK en zit een dagje in Euro Disney.

Voorbeschouwing:

– Voor Bosnië is het de eerste wedstrijd ooit op een WK.

– Edin Dzeko doet er alles aan om een goed resultaat neer te zetten tegen Argentinië. De spits van de Bosniërs is een paar uur voor de wedstrijd in een heus ijsbad gegaan om zijn lichaam te prepareren op het duel tegen Messi en co.

– Rio Ferdinand tegen dochter: ‘Daddy is going to watch Messi in Maracana.’

– De druk ligt vanavond vol op de schouders van Lionel Messi. De superster van de Argentijnen kan – volgens de critici – alleen zijn belofte als beste voetballer ooit inlossen als hij zijn team naar de wereldtitel leidt.

Video’s:

Voorbereiding Dzeko:
[hdvideo id=242]

Messi dist een kind:
[hdvideo id=244]

Eigen doelpunt Kolasinac:

Doelpunt Messi:
[hdvideo id=245]

Doelpunt Ibisevic:
[hdvideo id=246]

Praat mee:

[AIGetTwitterFeeds ai_username=’Onze11nl’ ai_numberoftweets=’7′ ai_tweet_title=’Twitter-feed van Onze11′]

(Foto: Pro Shots)

 

Praat Mee!