Update III | Blind en Vlaar weer bij de groep

UPDATE | Het Nederlands elftal traint zondagmiddag plaatselijke tijd voor een laatste keer in Rio de Janeiro voordat de ploeg van bondscoach Louis van Gaal maandag afreist naar Porto Alegre voor de tweede poulewedstrijd tegen Australië. Daley Blind laat de training schieten.

De Ajacied kreeg tijdens Spanje – Nederland een tik op zijn knie en lijkt daar nog dusdanig last van te hebben dat hij niet deel kon nemen. Blind begon nog wel aan de warming-up, zo bleek uit beelden de NOS. Tijdens de warming-up haakte de uitblinker van afgelopen vrijdag echter al af, waardoor achter zijn naam een vraagteken staat voor de wedstrijd tegen Australië.

Update | 21:13 uur
Daley Blind heeft zondag toch meegetraind met Oranje. De international verliet het trainingsveld al vroeg waarna gevreesd werd voor een blessure. Niet veel later keerde Blind echter gewoon terug op het trainingsveld. Hij trainde nog wel rustig aan en apart van de groep, evenals Ron Vlaar, weet Oranje-watcher Simon Zwartkruis.

Update II | 22:42 uur
De lichtgeblesseerde Daley Blind heeft zondagavond tegenover de NOS de ergste zorgen over zijn blessure weggenomen. ‘Ik heb lichte irritaties aan de knie, maar ik voorzie geen problemen voor woensdag. Ik denk dat ik gewoon kan spelen’, gaf Blind aan.

Update III | 00.11 uur 17-06-2014
Daley Blind en Ron Vlaar hebben maandagavond weer met de groep meegetraind bij Oranje. Het tweetal kondigde zondag al aan dat er normaal gesproken geen problemen waren voor het duel met Australië en dat lijkt inderdaad het geval. Het Nederlands elftal werkte in Porto Alegre een besloten training af op het oude trainingsveld van Gremio. De wedstrijd tegen Australië staat gepland voor woensdag om 18.00 uur. (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!