Van Gaal eens met De Boer over Blind

Louis van Gaal heeft voor de linksbackpositie nog een probleem. ‘Ik zou zeggen, kom op jongens. Laat jullie de komende maanden zien. Want op die positie heb ik een probleem’, liet de oefenmeester vrijdag op de persconferentie weten.

Tegen Frankrijk zit alleen Ajacied Daley Blind in de selectie. ‘En die is in mijn ogen beter als middenvelder. Dat ben ik met zijn trainer Frank de Boer bij Ajax eens’, citeert De Telegraaf de oefenmeester.

Sneijder
Daarnaast hoopt Van Gaal dat Wesley Sneijder niet meer links op het middenveld gaat spelen bij Galatasaray, zoals afgelopen woensdag in de Champions League-wedstrijd tegen Chelsea wel gebeurde. ‘Ik wil Wesley op een andere positie aan het werk zien. Niet links op het middenveld, want daar zal hij bij ons nooit spelen. Maar goed, ik ben afhankelijk van de clubcoaches.’

‘Maar Sneijder is een voetballer die net als Van der Vaart, Robben en Van Persie iets extra’s kan brengen. Mits hij in vorm is en fit is natuurlijk. Dat heb ik volgens mij al heel vaak gezegd.’ (foto: Pro Shots)

Bekijk de persconferentie hier.

Praat Mee!