Cruijff gepakt door oranjekoorts: ‘Fantastische overwinning’

In zijn wekelijkse column in De Telegraaf bespreekt Johan Cruijff maandag het duel tussen Nederland en Spanje (5-1) van afgelopen vrijdag. De legendarische nummer veertien is vol lof over het elftal van Louis van Gaal. ‘Het is essentieel dat iedereen met de beide benen op de grond blijft staan’, aldus Cruijff. ‘En laten we eerlijk zijn, de mogelijkheden die de Spanjaarden ons boden krijg je nooit meer.’

Hij benadrukt verder dat Nederland nu van Australië moet winnen. ‘Het maakt niet uit, maar dan ben je in één keer van alle problemen af en mag de rest het uitzoeken.’ Wanneer Oranje wint van Australië, is een gelijkspel tegen Chili waarschijnlijk genoeg om groepshoofd te worden. In dat geval wordt Brazilië zeer waarschijnlijk ontlopen.

Cruijff is ondertussen door de oranjekoorts gevat. ‘Ik ben door die fantastische overwinning helemaal in de stemming geraakt. Het afgelopen weekeinde deed ik mee aan een golftoernooi en speelde helemaal in het oranje. Oranje shirt, oranje broek en oranje schoenen. Iedereen keek zijn ogen uit, maar ik had er maling aan’, aldus Cruijff. (Foto: Pvt Pauline)

Praat Mee!