Gebeden Podolski verhoord; Schumacher ontwaakt uit coma

Lukas Podolski stelde zondag dat Duitsland het verplicht is om het WK voetbal in Brazilië te winnen voor de toen nog in coma liggende sportheld Michael Schumacher. Alsof het lot er mee speelt is juist op de dag dat Duitsland het WK opent tegen Portugal de Formule-1 held ontwaakt uit zijn coma.

Podolski sprak in aanloop naar dat duel maandagavond over Schumacher, die eind december en zwaar ski ongeval had en sindsdien in coma ligt. ‘Hij kan er dit WK helaas niet bij zijn. Ik heb het over Michael Schumacher. Hij is volledig weg van voetbal’, klonk Podolski geëmotioneerd.

‘Wij, ik en de Duitse voetbalbond, willen hem en zijn familie graag veel kracht toewensen. We hopen dat hij snel ter been komt. Wie weet kan hij zelfs nog wel een wedstrijd van ons bekijken. Als wij die wereldtitel winnen, heeft Schumi ons zeker geholpen.’

Ontwaakt
Maandagmiddag is Schumacher na enkele maanden, toeval of niet, ontwaakt uit zijn coma. De Duitser heeft het ziekenhuis in het Franse Grenoble verlaten en is naar een revalidatiekliniek overgebracht. In een eerste reactie laat de familie van Schumacher weten blij te zijn met de steun van iedereen in de wereld. ‘Het heeft hem zeker geholpen.’ (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!