Iran en Nigeria vervelen publiek met verschrikkelijke remise

Iran en Nigeria hebben maandagavond de minste WK-wedstrijd tot nu toe op de mat gelegd. Beide ploegen kregen hier en daar nog wel eens kans, maar overall was het optreden van beiden WK-onwaardig. Daar zal vooral Iran niet om malen want met een punt boekte het een gewenst resultaat: 0-0. 

Nigeria begon nog wel voortvarend aan de wedstrijd. Met fris en fruitig voetbal werd Iran onder druk gezet en het leverde een eerste offensief op. Ahmed Musa leek zelfs voor 0-1 te zorgen, maar de aanvaller werd teruggefloten na een overtreding. In de herhaling was te zien dat Haghighi nauwelijks werd gehinderd, waardoor Nigeria zich mocht beklagen.

Dat deed het niet. De Afrikanen gingen op zoek naar doelpunten en vonden die bijna via pogingen van buiten de zestien. Iran stelde er weinig tegenover en verdedigde vooral. Alleen uit een spaarzame uitbraak werd de Nigeriaanse verdediging getest. Nigeria zelf moest even slikken toen het Godfrey Oboabona kwijtraakte. De verdediger kwam verkeerd terecht en moest zich, nadat hij het nog wel weer probeerde, laten vervangen door Joseph Yobo.

Of het aan de wissel lag of aan het oponthoud, het niveau van Nigeria zakte ver en snel terug. Dat zorgde ervoor dat zelfs Iran aan aanvallen mocht denken. Via Reza Ghoochannejhad was het zelfs heel dichtbij een treffer, maar zijn kopbal werd geweldig gekeerd door Vincent Enyeama. Het bleek het laatste wapenfeit van een uiteindelijk teleurstellende afsluiting van de eerste helft.

Vol goede moed werd er afgetrapt voor de tweede helft, maar het niveau van het eerste kwartier werd nooit meer benaderd. Nigeria werd met de minuut slordiger en Iran zakte steeds verder in. Het zorgde voor soms komische fouten en misverstanden. Het publiek kon er niet om lachen en zette halverwege de tweede helft een hels fluitconcert in.

De slotfase leek Nigeria nog even wakker te schudden. Invallers Odemwingie en Ameobi waren nog dichtbij, maar Nigeria verdiende geen treffer meer. Omdat Iran al tijden niet meer aan aanvallen dacht, was de 0-0 eindstand logisch. Daarmee kregen beide ploegen waar ze eigenlijk helemaal geen recht op hadden, namelijk een punt.

Scoreverloop:

Geen doelpunten

Opstellingen:

Opstelling Iran: Haghighi, Heydari (89. Masoud), Haji Safi, Hosseini, Sadeghi, Nekounam, Timotian, Montazeri, Ghoochannejad, Dejagah (77. Jahanbakhsh), Pooladi.

Opstelling Nigeria: Enyeama, Ambrose, Oshaniwa, Oboabona (29. Yobo), Omeruo, Mikel, Onazi, Azeez (70. Odemwingie), Musa, Moses (52. Ameobi), Emenike.

Bijzonderheden:

– In de aanloop naar het duel met Iran heeft de Nigeriaanse bondscoach aangegeven dat zijn ploeg wereldkampioen kan worden. ‘Elk team begint op nul. Iedereen kan winnen. Nigeria ook. Waarom niet?’, aldus Stephen Keshi.
– Bij Nigeria zitten er drie oud-spelers van VVV Venlo in de selectie. Ahmed Musa (CSKA Moskou, Rus), Uche Nwofor (SC Heerenveen, Ned) en Michael Uchebo (Cercle Brugge, Bel) moet zorgen voor resultaat.
– Iran heeft geen wereldsterren in de gelederen en dat blijkt wel uit het feit dat Alireza Jahanbakhsh is opgenomen in de selectie. De spits van NEC degradeerde afgelopen seizoen nog uit de Eredivisie.

Video’s:

Er zijn nog geen video’s beschikbaar.

Praat na:

[AIGetTwitterFeeds ai_username=’Onze11nl’ ai_numberoftweets=’7′ ai_tweet_title=’Twitter-feed van Onze11′]

(Foto: Pro Shots)

Praat Mee!