Update II | Geblesseerd drietal hoopt op vervolg WK

De openingswedstrijd van Portugal op het WK is uitgelopen op een zwarte dag. De ploeg van onder meer Cristiano Ronaldo ging flink de boot in tegen Duitsland, maar het verloor ook Pepe en Fabio Coëntrao. Pepe kreeg een rode kaart na een kopstoot tegen Thomas Müller, Coëntrao moest met een zware liesblessure van het veld. 

De rode prent voor Pepe was er eentje in de categorie ‘oliedom’. Nadat de verdediger eerst Müller naar de grond had gewerkt, gaf hij hem daarna een kopstoot. De scheidsrechter stond er bovenop en kon niets anders doen dan rood geven. Voor Pepe geen nieuwe ervaring, want de spijkerharde mandekker stond bij zijn club Real Madrid al vaker negatief in de schijnwerpers.

Coëntrao riep een hele hoop meer medelijden op. De linksback van Real Madrid wilde een bal binnenhouden, maar die poging mislukte. Terwijl er niemand om hem heen stond, greep Coëntrao direct naar de lies. Hij moest uiteindelijk per brancard van het veld en lijkt de rest van het WK op zijn buik te kunnen schrijven.

Duitsland
Bij tegenstander Duitsland haalde ook niet iedereen de eindstreep. Mats Hummels kwam bij een kopduel verkeerd terecht en moest zich laten vervangen. Over de ernst van zijn blessure en die van Coëntrao zal de komende dagen meer duidelijkheid komen.

Update | 00.27 uur 17-06-2014
Na Fabio Coëntrao, en misschien ook Mats Hummels, heeft ook Jozy Altidore een op het oog zware blessure opgelopen. De Amerikaan moest in het duel met Ghana na 22 minuten per brancard van het veld nadat het in zijn hamstring schoot. De spits wierp de handen voor de ogen, wetende dat zijn toernooi er waarschijnlijk op zit.

Update II | 13.33 uur 17-06-2014
Fabio Coëntrao, Jozy Altidore en Mats Hummels hopen dat zij nog in actie kunnen komen op dit WK. Het drietal viel maandag geblesseerd uit tijdens wedstrijden van hun land en de diagnoses verschillen flink. Zo lijkt Coëntrao niet meer te hoeven rekenen op speeltijd. ‘Eerlijk gezegd denk ik dat het WK voor mij voorbij is. Want ik weet vrijwel zeker dat een ernstige blessure is. Al hoop ik natuurlijk dat ik het niet bij het juiste eind heb. Helaas hoort dit soort dingen bij het vak. Dit is een droevige dag, een van de droevigste van mijn leven. Gelukkig kunnen we ondanks dit resultaat nog door naar de volgende ronde.’

Naast Coëntrao viel ook Hugo Almeida uit met een blessure en ook bij hem wordt gevreesd voor een langere absentie. Hummels moest de strijd staken bij Duitsland, maar hij maakt zich weinig zorgen. Het zag er erger uit dan het is. Ik heb mijn dijbeen weliswaar flink ingepakt met ijs, maar dat komt wel goed. Ik had het veel erger kunnen treffen. Misschien sta ik twee tot drie dagen aan de kant, maar met een beetje pech ontbreek ik ook tegen Ghana. Maar daar zou ik wel mee kunnen leven.’

Tot slot moet ook Altidore vrezen voor een blessure. De spits van Amerika moest zich al vroeg laten vervangen met een flinke hamstringblessure. ‘Ik sprintte en voelde wat. Natuurlijk is het zwaar voor me, ik was kapot. Ik wist direct dat ik niet verder kon, dat was waarschijnlijk het slechtste moment. Hopelijk kan ik snel herstellen. We moeten het zien. Ik hoop dat ik nog op het veld kan komen.’ (foto: Pro Shots)

 

Praat Mee!