Suárez is er klaar voor: ‘Ik ben honderd procent fit’

Uruguay kan tegen Engeland en Italië beschikken over Luis Suárez. De Uruguayaan miste nog het treffen met Costa Rica en zag tot zijn eigen afgrijzen dat Uruguay met 1-3 verloor. Daardoor moet er nu twee keer gewonnen worden en Suárez is er naar eigen zeggen klaar voor. 

‘Ik ben 100 procent fit’, stelt hij het volk in eigen land gerust. De aanvaller werd enkele weken geleden nog geopereerd aan zijn meniscus, maar is dus op tijd hersteld voor de wedstrijden waar het om gaat. ‘De laatste weken ben ik er ook steeds van overtuigd geweest dat ik de wedstrijd tegen Engeland zou halen. Anders had ik al die moeite niet gedaan. Hier was het me om te doen. Ik wist dat het me zou lukken.’

Oscar Tabarez hoopte na de nederlaag tegen Costa Rica al op de aanwezigheid van Suárez tegen Engeland. De spits was afgelopen seizoen in bloedvorm en in de kwalificatiereeks nam hij bijna de helft van de doelpuntenproductie voor zijn rekening. Uruguay en Engeland treffen elkaar donderdag om 21.00 uur in São Paulo. (foto: Pro Shots)

Praat Mee!