Kogel door de kerk; Hiddink nieuwe bondscoach

Het zat er al een tijdje aangekomen en nu is het dan ook bevestigd. Guus Hiddink zal na het WK 2014 de nieuwe bondscoach worden van Oranje, zo bevestigde Hiddink zaterdag in het radioprogramma Met het oog op morgen.

Hiddink, wiens naam al weken rondzong in Zeist, gaf aan dat het nog een aantal weken zal duren voordat hij zijn hele technische staf rond heeft. ‘Ik ben bezig met de KNVB om het team waar ik mee wil werken voor elkaar te boksen. Dat proces heeft nog een aantal dagen of weken nodig’, aldus de nieuwe bondscoach.

De namen van Jaap Stam, Ruud van Nistelrooy en Giovanni van Bronckhorst worden genoemd als mogelijke assistenten van Hiddink. Danny Blind zal aanblijven als assistent. ‘Met bijna al die namen zijn we nu bezig’, zei Hiddink over deze oud-voetballers. ‘Die jongens zullen ook veel gaan doen, maar ik zal er zeker scherp op zitten.’

Hiddink zal bij het aanstellen van zijn assistenten weinig rekening houden met de clubachtergrond van zijn assistenten. ‘Zo denk ik niet. Kijk naar Patrick Kluivert en Blind onder Van Gaal. Zij hebben ook niet gedacht in het rood-wit van Ajax. Zij hebben een aantal Feyenoorders tot international gebombardeerd. Op die plek denk je niet in clubkleuren’, besloot Hiddink. (Foto: Pro Shots)

Praat op Facebook mee over de aanstelling van Hiddink:

Praat Mee!