Dempsey speelde wedstrijd uit met gebroken neus

Clint Dempsey was maandagavond de held voor de Verenigde Staten. De middenvelder annex aanvaller opende al binnen een minuut de score tegen Ghana, waarna de VS uiteindelijk met 1-2 wist te winnen. Dat Dempsey de wedstrijd uitspeelde, bleek achter een prestatie van formaat. De Amerikaan brak eerder in de wedstrijd zijn neus. 

In een duel met John Boye ging Dempsey naar de grond. De Ghanees had een karatetrap in huis richting de bal, maar raakte de neus van Dempsey. Het bloed gutste van het hoofd, maar na een korte behandeling kon Dempsey de wedstrijd vervolgen. Dat deed hij echter niet zonder problemen. ‘Ik had in het restant wat problemen met ademhalen en hoestte wat bloed op, maar ik voelde me goed en kon blijven spelen.’

Onderzoek wees uit dat Dempsey zijn neus brak bij de botsing met Boye’s schoen. ‘Ik heb er geen moment aan gedacht me te laten wisselen. Ik wilde doorgaan zo lang als ik kon. Hopelijk kan ik straks weer door mijn neus ademen en naar de volgende wedstrijd gaan toewerken.’ (foto: Pro Shots)

Praat Mee!