Spelersvrouwen krijgen alle vrijheid, vriend Sneijder niet

Er is deze dagen veel te doen over de spelersvrouwen van de Oranje-selectie. Louis van Gaal nodigde alle families van de spelers vlak voor de wedstrijd tegen Spanje uit in het hotel en een dag later speelde Robin van Persie met de kinderen op het trainingsveld. Alles mag, of toch niet?

Waar de vrouwen in de beginfase van het WK alle aandacht lijken te mogen geven aan de spelers, daar stelt Louis van Gaal kennelijk ook grenzen. Zo werd Alex Telles in het hotel in Rio in de lobby geweerd. De 20-jarige speler van Galatasaray wilde zijn ploeggenoot Wesley Sneijder even zien, maar dat ging niet door.

Oranje reisde inmiddels af naar Porto Alegre en daar gaat Telles het naar eigen zeggen weer proberen. ‘Sneijder mocht van zijn trainer niet naar boven komen. Maar morgen probeer ik het in Porto Alegre nog een keer. Sneijder heeft me enorm geholpen, vooral op het veld. hij is een speler met veel leiderschap. Hij is een van mijn beste vrienden in Turkije, samen met doelman Muslera van Uruguay.’

Waar vrienden geweerd worden, daar zijn de vrouwen volop welkom. Voor de vriendinnen en vrouwen is het te hopen dat de resultaten goed blijven, zo stelt Oranje-historicus Matty Verkamman. Zo niet, dan weet de media waar het heen moet. ‘Dan worden randzaken hoofdzaken, en de spelersvrouw is zo’n randzaak. Bouchra van Persie zou zo de schuld kunnen krijgen van de resultaten, maar dat betekent uiteraard niet dat het terecht is, hè?’ (foto: Pro Shots)

Praat Mee!