België toont veerkracht en wint van Algerije

België heeft goede zaken gedaan in poule H. De Rode Duivels keken in de rust nog aan tegen een 0-1 achterstand, maar wisten deze in de tweede helft om te buigen. Invallers Maroune Fellaini en Dries Mertens bewezen hun coach een dienst en bogen de achterstand om in een 2-1 overwinning.

De Rode Duivels waren duidelijk gespannen en begonnen weifelend aan de wedstrijd. De eerste twintig minuten van de wedstrijd tastten beide landen af en waren het de Belgen met het meeste balbezit. Jan Vertonghen was ook nog niet helemaal bij de les en liet zich in de 25e minuut in zijn rug verrassen door Sofiane Feghouli. De Algerijn snelde bij een voorzet naar de tweede paal en werd daarbij gehinderd door de linksback van de Belgen, waarop de scheidsrechter naar de stip wees en Vertonghen de gele kaart voorhield. Feghouli lapte de aloude voetbalwet aan zijn laars en stuurde Thibaut Courtois de verkeerde hoek in: 0-1.

Het spelbeeld veranderde niet na de openingsgoal van Algerije. België was veelal te vinden op de helft van de tegenstander, maar het tempo lag veels te laag om het de Algerijnen lastig te maken. Het gevaar kwam dan ook voornamelijk van een tweetal afstandsschoten van Hazard en Witsel. Vlak voor rust wisten De Rode Duivels met een goede combinatie zich door de Algerijnse defensie te spelen. Nacer Chadli kwam echter niet lekker uit met zijn passen en hielp een goede kans om zeep.

Na de onderbreking lag het tempo aan Belgische zijde nog steeds te laag om het de Algerijnen echt lastig te maken. Het gevaar moest dit keer komen uit een corner van invaller Mertens, die de bal op het hoofd van Axel Witsel legde. Witsel schrok van de kans en kopte de bal over het doel. Na een uur spelen kwamen de Belgen eindelijk los en kreeg het via Origi een grote kans op de aansluitingstreffer. De invaller vond doelman Rais Mbolhi echter op zijn weg.

In de 70e minuut was het alsnog raak voor België. Een strakke voorzet van de rechterkant viel op de kruin van de in het veld gekomen Fellaini, die tot zijn vreugde de bal via de onderkant van de lat over de doellijn zag gaan: 1-1. België nam geen genoegen met de gelijkmaker en ging meteen op zoek naar de winnende treffer, en met succes. Tien minuten voor tijd kwamen de Belgen er snel uit via Hazard. De rappe buitenspeler stak het middenveld over en legde de bal breed op de geheel vrijstaande Mertens. Hij aarzelde niet en haalde hard uit in de korte hoek: 2-1.

Met de overwinning doen de Belgen goede zaken en gaan ze aan de leiding in poule H. Later vanavond komen Rusland en Zuid-Korea nog in actie. (Foto: Pro Shots)

Scoreverloop:

25′. Feghouli (p) 0-1
70′. Fellaini 1-1
80′. Mertens 2-1

Opstellingen:

Opstelling België: Courtois, Alderweireld, Van Buyten, Kompany, Vertonghen, Witsel, Dembélé (65′. Fellaini), De Brunye, Hazard, Chadli (46′. Mertens), Lukaku (58′. Origi).

Opstelling Algerije: Mbolhi, Bougherra, Ghoulam, Halliche, Feghouli, Medjani, Bentaleb, Soudani (66′. Slimani), Taider, Mahrez (71′. Lacen), Mostefa.

Bijzonderheden:

Video’s:

Penaltymoment en de 0-1 van Feghouli:

Gelijkmaker Fellaini:

De 2-1 van Mertens

Praat mee:

[AIGetTwitterFeeds ai_username=’Onze11nl’ ai_numberoftweets=’7′ ai_tweet_title=’Twitter-feed van Onze11′]

 

Praat Mee!