Update | Messi maakt het goed met mascotte

Update | Argentinië-ster Lionel Messi weet welke ploegen waarschijnlijk hoge ogen gaan gooien tijdens het WK in Brazilië. De aanvaller vermoedt dat het Nederlands Elftal en Die Mannschaft goede kanshebbers zijn voor de eindzege. De aanvaller moest zich verder verantwoorden voor een incident vooraf aan Argentinië  – Bosnië (2-1). 

‘In de eerste paar wedstrijden maakten Nederland en Duitsland de beste indruk, maar er zijn ook landen die nog niet hebben laten zien wat ze kunnen. Zij zullen zich nog wel verbeteren’, aldus Messi tegenover R7 Esportes.

De Argentijn begon het toernooi zelf aardig met een treffer tegen Bosnië-Herzegovina, al ging het na afloop vooral om iets anders. Voor de wedstrijd kwam een mascotte naar voren stappen om de wereldster een handje te geven, maar het jochie werd voorbij gelopen. Volgens de media expres, volgens Messi zelf niet. ‘Waarom ik hem geen hand gaf? Ik zag dat jongetje helemaal niet staan, meer niet.’

‘Sterker nog, ik sprak naderhand nog met twee jongetjes. Ik zou zo’n jongen nooit negeren’, vervolgt Messi, die uitlegt waarom: ‘Ik ben pas vader geworden en heb ook een neefje. Ik zou zoiets nooit bewust doen.’

Update | 10.36 uur 19-06-2014
Lionel Messi heeft zich de kritiek op zijn persoon na het incident met een mascotte kennelijk toch aangetrokken. De aanvaller van Argentinië liep voor de wedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina (2-1 winst) een mascotte voorbij die Messi een hand wilde geven. De Argentijn zei na afloop dat hij het jongetje niet had gezien, maar desondanks ging hij toch op bezoek bij het beteuterde jongetje. Die had de dag van zijn leven. Hij mocht bij Messi op schoot en die foto verscheen al snel op social media. Bekijk hem hieronder:

(foto: Pro Shots)

Praat Mee!