Matthäus: ‘Nederland en Duitsland serieuze kandidaten’

Lothar Matthäus ziet Duitsland en het Nederlands elftal als de grote favorieten voor de WK-titel. De oud-middenvelder van Die Mannschaft was in de eerste speelronde van het WK het meest onder de indruk van de twee buurlanden. 

Matthäus tipte van tevoren nog Argentinië als wereldkampioen, maar de ploeg van Lionel Messi maakte geen indruk tegen Bosnië-Herzegovina. Met meer geluk dan wijsheid werd er met 2-1 gewonnen. Genoeg reden voor de Duitser om op andere ploegen in te zetten. Ja, echt indruk hebben de Argentijnen nog niet gemaakt met hun 2-1 zege op Bosnië-Herzegovina, maar ik denk dat ze nog wel in dit toernooi zullen groeien. Tot nu toe hebben vooral Nederland en Duitsland laten zien dat ze een serieuze kandidaat voor de wereldtitel zijn.’

Over de performance van Duitsland is Matthäus, gezien zijn voorspelling, dus dik tevreden. Duitsland won met 4-0 van Portugal, met drie doelpunten van Thomas Müller. ‘Dit heeft velen verrast. We gingen weliswaar als favoriet de wedstrijd in, maar dat er zo’n duidelijke uitslag zou komen, had natuurlijk niemand verwacht. In de eerste helft toonde Duitsland alles wat we zo graag willen zien, maar Portugal was ook wel erg zwak.’ (foto: Pro Shots)

Praat Mee!