Del Bosque heeft basiself al in zijn hoofd

Vicente del Bosque heeft dinsdag benadrukt dat hij weet met wie hij woensdag tegen Chili gaat spelen. De bondscoach van Spanje moet ervoor gaan zorgen dat zijn ploeg klaar is voor de kraker, na de eerdere 1-5 oorwassing tegen Nederland. 

‘Ik heb mijn opstelling klaar, maar ik laat het mijn spelers nog niet weten. Dat kan de stemming van de spelers voor aanvang van het duel beïnvloeden’, blijft Del Bosque geheimzinnig. De trainer ziet kansen om de volgende ronde te halen. ‘Eerst was ik bezorgd, maar de koppies bij de spelers staan nu weer omhoog. De frustratie is natuurlijk niet zomaar verdwenen. Maar we willen wel benadrukken dat we echt wel beseffen wat er op het spel staat.’

Spanje moet in ieder geval winnen van Chili, anders lijkt het onmogelijk om de volgende ronde nog te halen. Kritiek is nu niet gewenst. ‘Deze spelersgroep heeft ons veel gebracht. Toen we titels pakten, waren we de redders van Spanje. En nu zijn we ineens de Spaanse vlag aan het vertrappen? We zijn niet dood, we hebben nog steeds veel te zeggen.’ (foto: Pro Shots)

Praat Mee!