Nederland kan opgelucht adem halen: ‘Elshoff houdt het bij Fred’

Nederland ergerde zich groen en geel aan het commentaar van verslaggever Jan Roelfs tijdens de WK-opening tussen Brazilië en Kroatië. Vooral het continu benoemen van Fretzj deed Twitterend Nederland op zijn grondvesten schudden. Dinsdagavond komt Brazilië weer in actie. Commentaar van dienst Jeroen Elshoff houdt het dan wel ‘gewoon’ bij Fred, aldus Roelfs.

In gesprek met de Volkskrant gaat Roelfs in op de consternatie die in Nederland ontstond over zijn Portugese uitspraak van de Braziliaanse spelersnamen. ‘Fred vind ik wel erg Hollands klinken’, geeft de commentator aan. ‘Dus daar wilde ik een Braziliaans tintje aan geven door het op zijn Portugees uit te spreken. Ik heb heel veel met het land, dus ik vond dat ik het wel kon maken.’

Ook bij het eerste doelpunt van Brazilië ging Roelfs op zijn Portugees los met GOAAAAAAAL. ‘Ik deed het omdat het land Seleção ademt, het land ademt Fredzj. Ik heb met vanuit hier niet gerealiseerd dat er zo heftig op gereageerd zou worden in Nederland. Ik vind het achteraf wel grappig allemaal. Ik begrijp dat er zelfs shirtjes worden geprint met ‘Fredzj’ erop. Mooi.’ (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!