Blind: ‘Van Gaal lijkt op De Boer’

Daley Blind werkt bij Ajax samen met succestrainer Frank de Boer en bij Oranje met Louis van Gaal. Volgens de verdedigend ingestelde speler lijken beide trainers behoorlijk op elkaar. ‘Ze zijn allebei ontzettend veeleisend’, zegt hij tegen Voetbal International. 

‘Ik heb daar geen moeite mee, omdat ik weet dat die aanpak leidt tot succes’, vervolgt de zoon van assistent trainer Danny Blind. Onder Van Gaal speelt Blind op een andere positie dan onder De Boer. Dat maakt de international weinig uit. ‘Ik kan het allebei, maar zoals we tegen Spanje speelden, 5-3-2, voel ik me zeker lekker als linksback’, geeft Blind dat aan.

‘Op die positie ben je voor de ploeg heel belangrijk, moet je jezelf aanvallend inschakelen en zorgen dat je je verdedigende taak niet uit het oog verliest’, vervolgt hij. ‘Ik hou ervan die hele flank te bestrijken, meters te maken, de aanval te ondersteunen, zoals tegen Spanje. Ik kan op die plek echt mijn ei kwijt. Vroeger moest een back zich beperken tot verdedigen, nu moet je vrij compleet zijn op die positie.’

Trots
Vier jaar geleden zat Blind nog in de kroeg toen Oranje de WK-finale speelde tegen Spanje. Nu is hij er bij in Brazilië. Daar is Blind best trots op. ‘Dit is toch hét voetballand, dat merk je aan alles. Dag en nacht zijn er mensen aan het voetballen, gewoon 24 uur de klok rond. Altijd zijn ze met de bal bezig. Zó mooi om mee te maken.’

‘Ik geef toe: vier jaar terug, in die kroeg, dacht ik er niet eens aan dat ik ooit zelf een WK zou mogen spelen. Maar nu is het toch zover. Ik heb in mijn carrière moeilijke tijden gekend, maar de laatste seizoenen gaat het goed, steeds beter, met als beloning het WK spelen in Brazilië en winnen van Spanje. Uiteindelijk heb ik dat toch afgedwongen. Ik ben eigenlijk wel trots op mezelf.’ (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!