Brazilianen komen niet langs Ochoa en spelen 0-0 gelijk

VIDEOS | Mexico is er dinsdagavond in geslaagd topfavoriet Brazilië van scoren af te houden. Omdat de Midden-Amerikanen zelf ook niet scoorden, eindigde de wedstrijd in een 0-0 gelijkspel.

De wedstrijd begon direct fel. Mexico maar ook Brazilië zaten er direct kort op en scheidsrechter Cüneyt Cakir had al binnen de minuut een gele kaart kunnen geven. De scheidsrechter was echter niet kinderachtig en liet veel door spelen, wat het tempo van de wedstrijd ten goede kwam.

Het spelbeeld golfde op en neer zonder dat er echt grote kansen te benoemen waren. De grootste kans kwam pas toen een voorzet op het hoofd van Neymar belandde, die verrassenderwijs de ervaren Rafael Marquez in de lucht klopte. Neymar knikte de bal in de hoek maar op miraculeuze wijze wist Guillermo Ochoa de bal uit het doel te houden.

Diezelfde Ochoa vervulde niet veel later opnieuw een hoofdrol toen twee Brazilianen voor zijn neus verschenen. Opnieuw bleef de Mexicaan de koelste en wist hij redding te brengen, waardoor beide ploegen met 0-0 aan de thee gingen.

Na rust werd Mexico sterker en sterker. Het leidde tot enkele venijnige afstandschoten van met name Hector Herrera. De bal belandde echter niet achter doelman Julio Cesar. Ook aan de andere kant bleef de doelman lang overeind. Opnieuw Neymar was degene die de grote kans kreeg maar met kunst- en vliegwerk wist Ochoa zijn doel schoon te houden. Zodoende begon de tijd voor Brazilië te tikken.

Bondscoach Felipe Scolari probeerde iets te forceren door spits Fred te vervangen door Jo, in dienst van het Braziliaanse Atletico Mineiro. Bij Mexico kwam juist spits Javier Hernandez in de ploeg.

Maar niet Jo of Hernandez was vlak voor tijd het dichtst bij een goal. Verdediger Thiago Silva, die vlak daarvoor aan een donkerrode kaart ontsnapte, kon vrij inkoppen uit een vrije trap van Neymar. De uitblinkende doelman Ochoa had echter ook hier een antwoord op. Omdat aan de andere kant invaller Raul Jimenez de bal ook niet langs Julio Cesar kreeg eindigde de opwindende wedstrijd met de stand waarmee hij begon; 0-0.

Scoreverloop:

Opstellingen:

Opstelling Brazilië: Julio César; Dani Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo; Paulinho, Oscar (83′. Willian), Luiz Gustavo; Ramires (46′. Bernard), Fred (68′. Jo), Neymar.

Opstelling Mexico: Ochoa; Vázquez, Rodríguez, Márquez, Moreno, Layún; Herrera, Aguilar, Guardado; Dos Santos (84′. Jimenez), Peralta.

Bijzonderheden:

Video’s:

Neymar schiet vol bij volkslied:

Absurde redding Ochoa:

Praat mee:

[AIGetTwitterFeeds ai_username=’Onze11nl’ ai_numberoftweets=’7′ ai_tweet_title=’Twitter-feed van Onze11′]

Voorbeschouwing:

– Jeroen Elshoff had gelijk. Hulk begint op de bank bij Brazilië. Check de opstellingen hieronder.

– Volgens commentator Jeroen Elshoff begint Hulk dinsdagavond op de bank bij Brazilië. De verslaggever van de NOS verwijst in zijn tweet nog even naar de eerder gememoreerde Jan Roelfs:

 

– Commentator Jan Roelfs heeft beloofd dat zijn collega Jeroen Elshoff, die de wedstrijd zal verslaan, Fred gewoon als Fred uit zal spreken in plaats van het beruchte Fretzj, dat Roels zelf bezigde.

– Beide teams wonnen hun eerste poulewedstrijd.

(Foto: Pro Shots)

Praat Mee!