Update | ‘Oranje gaat niets veranderen’

Het Nederlands elftal zal tegen Australië woensdag hoogstwaarschijnlijk in een 1-4-3-3 opstelling het veld gaan betreden. Dit viel op te maken uit de laatste training die Oranje dinsdag afwerkte.

Ron Vlaar lijkt het kind van de rekening te worden bij Oranje. De verdediger, die sterk speelde tegen Spanje maar de afgelopen dagen kampte met een lichte blessure, kreeg van bondscoach Louis van Gaal geen hesje toebedeeld.

Aan de andere kant kreeg Jeremain Lens juist wél een hesje van de keuzeheer, dat nog meer voeding gaf aan de geruchten dat Oranje weer gaat schakelen van systeem. In het 1-4-3-3 systeem lijkt dit de opstelling te worden: Cillessen; Janmaat, De Vrij, Martins Indi, Blind; De Jong, De Guzman, Sneijder; Lens, Van Persie, Robben.

Update | 23:43 uur
Volgens Hugo Borst gaat bondscoach Louis van Gaal niets aanpassen tegen Australië. De journalist beroept zich tijdens de uitzending van Studio Brasil op contact met verslaggever Youri Mulder, die dat nieuws bevestigd. Ook andere media als het AD en De Telegraaf zouden het nieuws bevestigen. Het zou betekenen dat Ron Vlaar wél speelt en Jeremain Lens niet. (Foto: Pro Shots)

Update | 18/6 7.15 uur
Volgens De Telegraaf zal Oranje wederom in een 5-3-2-systeem aantreden tegen Australië. De bondscoach trainde dinsdag met Jeremain Lens in plaats van Ron Vlaar en zou dat expres hebben gedaan om de Socceroos op een dwaalspoor te brengen. Volgens de krant zal Van Gaal exact dezelfde elf als tegen Spanje opstellen.

Praat Mee!