Van Gaal geeft niets prijs: ‘Dat zie je morgen wel’

In tegenstelling tot voor de wedstrijd tegen Spanje, wilde bondscoach Louis van Gaal dinsdagavond niks prijs geven over zijn opstelling voor het treffen met Australië woensdag. Op vragen over zijn opstelling van het journaille antwoordde Van Gaal steevast: ‘Dat zien jullie morgen wel.’

Wel gaf de bondscoach aan dat al zijn 23 spelers fit zijn. ‘Daley Blind en Ron Vlaar zijn allebei fit, ja. Mijn hele selectie is fit. Hoe we gaan spelen? Dat zul je morgen gaan zien’, aldus Van Gaal, die in het midden liet of hij woensdag in een 1-4-3-3 formatie aantreedt tegen de Socceroos.

Tegen Spanje speelde Oranje nog succesvol in het 1-5-3-2 systeem. Geen verkeerde keuze, weet ook Van Gaal. ‘Als ik 1-4-3-3 had gespeeld, was er kritiek op het systeem geweest. De media zoekt altijd naar het negatieve’, klonk de immer mediakritische Van Gaal, die werkelijk over niks iets prijs wilde geven. ‘Ik denk dat ook de omstandigheden een grote invloed hebben, maar dit hangt weer samen met de tactiek.’ (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!