Postecoglou: ‘Uitdaging aanvallende spel Oranje te stoppen’

Na het 3-1 verlies ziet de toekomst er verre van rooskleurig uit voor Australië. Een wonder lijkt zich te moeten onttrekken wilt de ploeg van bondscoach Ange Postecoglou de volgende ronde nog halen. De bondscoach van de Aussies houdt desalniettemin de moed erin.

‘Het is voor ons een enorme uitdaging om het aanvallende spel van Oranje te stoppen. Ze hebben voorin Robin van Persie, Arjen Robben en Wesley Sneijder, die maken het iedere ploeg moeilijk. Net als Nederland willen ook wij graag de bal hebben. We zullen verdedigend heel sterk moeten zijn, maar gaan ook proberen aan te vallen’, aldus de bondscoach over het duel met Oranje.

Aan het duel met Chili heeft Postecoglou geen slecht gevoel overgehouden: ‘Soms vertelt de score van een wedstrijd niet het hele verhaal. We deden het niet eens zo slecht’, zegt de keuzeheer, die na die wedstrijd ook nog eens een speler geblesseerd af zag haken voor het treffen met Oranje. Ivan Franjic moet het duel met Oranje aan zich voorbij laten gaan door een hamstringblessure.

Aanvoerder Mike Jedinak hoopt dat het elftal lering heeft getrokken uit het verloren duel met Chili: ‘Tegen het Nederlands elftal is het een nieuwe wedstrijd met nieuwe kansen. We kijken er erg naar uit. Velen van ons speelden tegen Chili hun eerste WK-wedstrijd. Belangrijk is de manier waarop we na twintig minuten reageerden, daar kunnen we vertrouwen uit halen.’ (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!