Rusland speelt gelijk tegen Zuid-Korea ondanks enorme blunder

Rusland heeft dinsdagnacht zijn eerste wedstrijd op het WK met 1-1 gelijkgespeeld tegen Zuid-Korea. Na een oersaaie eerste helft barstte het geweld los in de tweede helft. Een blunder van doelman Igor Akinfeev bracht Zuid-Korea op voorsprong maar al snel maakte Alexander Kerzhakov gelijk: 1-1.

De eerste helft was een ware kwelling om te kijken. Beide teams zakten in en waren niet in staat de tegenstander pijn te doen. Zonder ook maar één noemenswaardige kans ging men met 0-0 rusten.

Na rust was alles anders. Vanaf de aftrap begonnen beide ploegen met het bestoken van het doel van de tegenstander. Uiteindelijk werd een makkelijk schot van Keun-Ho Lee de Russische keeper Akinfeev te veel. Bij grabbelde en hielp Zuid-Korea in een zetel.

Heel lang kon de ploeg, waar Ton du Chatinier assistent trainer is, niet genieten van de voorsprong. Vijf minuten later was het invaller Kerzhakov die de stand weer op gelijke hoogte bracht. Daarna vonden beide ploegen het wel welletjes, want gescoord werd er niet meer. Zodoende beginnen beide ploegen met één punt aan het WK.

Scoreverloop:

69′. 0-1. Keun-Ho Lee
74′. 1-1. Kerzhakov

Opstellingen:

Opstelling Rusland: Akinfeeev, Eshchenko, Ignasjevitsj, Berezutski, Kombarov, Samedov, Gloesjakov, Shatov, Fayzulin, Zhirkov, Kokorin.

Opstelling Zuid-Korea: Sung-Ryong, Yong, Jeong-Ho, Young-Gwon, Suk-Young; Kook-Young, Sung-Yueng, Ja-Cheol, Chung-Yong; Heung-Min, Chu-Young

Bijzonderheden:

Video’s:

De enorme blunder van Akinfeev (0-1):
[hdvideo id=278]

De gelijkmaker van Kerzhakov (1-1):
[hdvideo id=277]

Praat mee:

[AIGetTwitterFeeds ai_username=’Onze11nl’ ai_numberoftweets=’7′ ai_tweet_title=’Twitter-feed van Onze11′]

(Foto: Pro Shots)

Praat Mee!