Chili-coach: ‘Willen Spanje naar huis sturen’

Chili krijgt woensdag een unieke kans om Wereldkampioen Spanje naar huis te sturen. Door de 1-5 zeperd van Spanje tegen Nederland zou de regerend Europees- en Wereldkampioen wel eens vroegtijdig uit het toernooi kunnen worden geknikkerd.

Als het aan de Chileense bondscoach Jorge Sampaoli ligt, gaat dat gebeuren. ‘Spanje moet morgen winnen en ze liggen er uit als zij verliezen’, vertelde Sampaoli daags voor de wedstrijd. ‘Dat is iets dat wij zeker in ons achterhoofd houden. Wij zullen een speelstijl spelen die hoort tegen een team dat voor zijn laatste kans speelt.’

‘Als wij morgen goed spelen en winnen, knikkeren wij Spanje uit het WK zal dat voor ons erg goed zijn’, aldus Sampaoli. Chili is wat dat betreft wel afhankelijk van een winstpartij van Nederland. Wanneer Nederland wint van Australië heeft Chili wegens een veel beter doelsaldo aan een gelijkspel waarschijnlijk al genoeg om Spanje uit het toernooi te knikkeren. Een salonremise tussen Nederland – Chili zou dan ook nog tot de mogelijkheden behoren. (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!