Van Gaal: ‘Ik denk dat dat gebrek aan respect in uw hoofd zit’

Het Nederlands elftal heeft al een aantal keer in de finale van het WK gestaan, maar wist de prijs nooit te pakken. Een buitenlandse journalist vroeg zich daarom af of Oranje het verdiende respect zou krijgen wanneer de finale eens wordt gewonnen. Bondscoach Louis van Gaal was het duidelijk niet eens met die vraag.

‘Volgens mij is er juist heel veel respect voor het Nederlandse voetbal, dus ik denk dat dat gebrek aan respect in uw hoofd zit. We spelen aantrekkelijk voetbal, zijn als klein land ver gekomen en stonden een drietal keer in de finale. Helaas kan er maar één winnen, maar dat vind ik geen slechte prestatie voor zo’n klein land’, zegt de keuzeheer op een persconferentie.

Tijdens de wedstrijd tegen Australië zal Nederland met speciale polsbandjes spelen. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor de twee vermiste Nederlandse meisjes in Panama, Lisanne Froon en Kris Kremers. Arjen Robben geeft tegenover NUsport het belang van de actie aan. ‘Dit is een belangrijke boodschap. Wij zijn voetballers, maar ook mensen. De vermissing van de twee meisjes gaat ons aan het hart. Hopelijk helpen wij hiermee een beetje.’

 

Praat Mee!