WK kort woensdag 18 juni | Casillas treurt: ‘Enorm teleurgesteld’

LIVEBLOG | Dit is de liveblog voor het korte WK-nieuws van woensdag 18 juni. Volg hier de hele dag alle ins en outs uit Brazilië en blijf zo naast het grote nieuws ook op de hoogte van alle updates van het toernooi.

23:32 uur | Casillas aangeslagen na uitschakeling
Iker Casillas is met zijn Spanje uitgeschakeld op het WK. ‘Het is moeilijk om uit te leggen wat er is gebeurd’, vertelde Casillas direct na de wedstrijd. ‘We vinden het heel erg voor onze fans, maar ze moeten weten dat we alles geven wat we hadden. We zijn verantwoordelijk en teleurgesteld. Het is nu niet de dag om mensen de schuld te gaan geven of om dingen te veranderen.’

19:00 uur | Ronaldo weer geblesseerd
Voor Cristiano Ronaldo komt verdere deelname tijdens het WK in gevaar. De superster van de Portugezen kwakkelt al weken met zijn fysieke gesteldheid en heeft woensdag opnieuw de training van Portugal afgebroken. De topscorer kampt met knieklachten en lijkt het vervolg van het WK te kunnen vergeten.

18:34 uur | Diego Lugano moet Engeland missen
Diego Lugano kampt met een knieblessure en moet Uruguay-Engeland laten schieten, donderdag om 21:00 uur.

17:27 uur | Mulder: ‘Robin van Persie en Arjen Robben behoren tot de categorie Messi en Neymar’
Volgens Youri Mulder zullen alle spotlights vanavond weer gericht zijn op Arjen Robben en Robin van Persie. Beide internationals behoren volgens de analist tot de absolute wereldtop. ‘Wij vinden dat misschien niet, maar de rest van de wereld schaart hen in dezelfde categorie als Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. Vooral door de laatste wedstrijd tegen Spanje zijn ze echt idolen.’

16:57 uur | Lange files door Oranje
Woensdagmiddag stonden er eerder lange files doordat het Nederlands elftal om 18.00 uur voetbalt tegen Australië. Rond 16.30 uur stond er 80 km file, maar om 16.45 uur was dat al 150 km. Ruim het dubbele van wat er normaal staat op dat tijdstip. De ANWB verwacht dat de files tussen 17.30 uur en  18.00 uur wel zijn verdwenen.

15:08 uur | Zlatan Ibrahimovic geland in Brazilië
De Brazilianen misten hem op het WK en hadden Zlatan Ibrahimovic gevraagd om het WK te komen kijken. De superster van Paris-Saint Germain beloofde te komen en is inmiddels geland in Brazilië.

13:35 uur | Drie spelers Oranje met een gele kaart
Robin van Persie, Jonathan de Guzman en Stefan de Vrij kunnen vanavond tegen Australië geen gele kaart pakken. Als ze dat wel doen, dan zijn ze tegen Chili geschorst. Vanaf de kwartfinales worden alle kaarten kwijtgescholden.

11:23 uur | Belgische baby vernoemd naar doelpuntenmakers
Een Belgische stel heeft haar pasgeboren kroost vernoemd naar de doelpuntenmakers in de wedstrijd tussen België en Algerije. Tijdens de tweede helft van de wedstrijd werd de baby geboren en krijgt daarom de naam Titus Marouane Dries Tijtgat, verwijzend naar de scorende Marouane Fellaini en Dries Mertens, aldus Het Laatste Nieuws.

11:11 uur | Rooney terug in de punt van de aanval
De verwachting is dat Wayne Rooney donderdag wél in de spitspositie zal beginnen. Tegen Italië speelde de voetballer van Manchester United als valse linksbuiten. Raheem Sterling verhuist volgens de Engelse media donderdag tegen Uruguay naar de rechterflank en Danny Welbeck zal vanaf links starten.

Praat Mee!