WERELDKAMPIOEN SPANJE UITGESCHAKELD

VIDEO’S | Spanje is woensdagavond uitgeschakeld op het WK voetbal. Door een afgetekende 0-2 verliespartij tegen Chili kan de regerend kampioen naar twee wedstrijden naar huis.

De wedstrijd begon direct goed voor Chili. De ploeg van bondscoach Jorge Sampaoli had al binnen de minuut op voorsprong kunnen staan, maar sterspeler Alexis Sanchez kreeg de bal er niet in. Aan de andere kant had Sergio Ramos uit een kopbal, uiteraard, de score kunnen openen, maar ook hij vond het net niet.

In de twintigste minuut was het wel raak, voor Chili. Een schitterende aanval werd door Eduardo Vargas tot doelpunt gepromoveerd. Met name de aanval die er aan vooraf ging was het aanzien waard. De hele Spaanse verdediging werd open gereten, waarna Vargas knap afmaakte.

Tot overmaat van ramp maakte Chili nog voor rust de 0-2. Opnieuw ging de Spaanse doelman Iker Casillas niet vrij uit. De keeper bokste onnodig een vrije trap weg waarna de bal voor de voeten van Charles Aranguiz terecht kwam. Die punterde op doel en zag zijn inzet in het net verdwijnen; 0-2.

Na rust probeerde Vicente del Bosque het met Atletico-middenvelder Koke op de plek van Xabi Alonso, maar echt lopen ging het niet bij Spanje. Sergio Busquets was nog dichtbij maar miste hopeloos vrijstaand voor de goal en ook invaller Santi Cazorla kreeg de bal er met een aantal afstandsschoten niet in.

Zodoende voltrok zich een drama voor de Wereldkampioen in Brazilië. Spanje is na twee wedstrijden op het WK uitgeschakeld en is de eerste Wereldkampioen die zo snel uitgeschakeld is op een volgend WK. Chili en Oranje nemen het maandag tegen elkaar op voor de groepswinst. Ook Australië is door de winst van Chili uitgeschakeld.

Scoreverloop:

20′. 0-1. Vargas
44′. 0-2. Aranguiz

Opstellingen:

Opstelling Spanje: Casillas, Azpilicueta, Ramos, Martínez, Alba, Busquets, Alonso (46′. Koke), Iniesta, Pedr0 (76′. Cazorla), Silva en Diego Costa (64′. Torres).

Opstelling Chili: Bravo, Jara, Silva, Medel, Mena, Aránguiz (64′. Gutierrez), Díaz, Isla, Vidal, Vargas (85′. Valdivia), Alexis Sánchez

Bijzonderheden:

Video’s:

0-1 van Vargas:

Praat mee:

[AIGetTwitterFeeds ai_username=’Onze11nl’ ai_numberoftweets=’7′ ai_tweet_title=’Twitter-feed van Onze11′]

Voorbeschouwing:

– Vicente del Bosque heeft zijn basiself flink omgegooid. Pique en Xavi zijn de voornaamste slachtoffers. Voor het Barça-duo spelen Martinez en Pedro. Zie hieronder de opstelling van Spanje.

– Wanneer Wereldkampioen Spanje niet weet te winnen van Chili dreigt vanwege het dramatische doelsaldo uitschakeling in de poulefase van het WK

Op Unibet krijg je voor elke euro die je inzet op Spanje 1.55 terug!

(Foto: Pro Shots)

 

Praat Mee!