Beloftenelftal Oranje

Dit is de teampagina voor het Beloftenelftal Oranje (Oranje onder 20). Op deze pagina vind je programma en uitslagen van het Beloftenelftal Oranje. Bovendien kun je snel naar het laatste nieuws over dit team. Hier vind je ook informatie over de technische staf van dit elftal.

Geschiedenis Beloftenelftal

Het Beloftenelftal is het team dat namens Nederland in actie kan komen op het WK onder 20 jaar. Plaatsing voor dit WK onder 20 jaar vindt plaats door Oranje onder 19 op het EK onder 19 in het jaar voorafgaand aan het WK. Sinds 2005 is het Oranje onder 20 er niet meer in geslaagd zich te plaatsen voor dit WK, dat in 2005 in eigen land werd georganiseerd.

WK onder 20 jaar

Tijdens het WK onder 20 jaar in 2005 in eigen land strandde het Beloftenelftal Oranje in de kwartfinales. Bekende spelers uit het team van bondscoach Foppe de Haan waren onder andere Quincy Owusu-Abeyie, Hedwiges Maduro, Ryan Babel en Urby Emanuelson. Grote uitblinker van het WK onder 20 jaar was de Argentijn Lionel Messi, die tijdens het toernooi definitief doorbrak.

De huidige bondscoach van het Beloftenelftal Oranje is Remy Reynierse. De meest bekende coaches van dit elftal zijn Foppe de Haan geweest in 2005 en Louis van Gaal in 2001. Als het Beloftenelftal Oranje zich niet plaatst voor het WK, speelt het team louter oefenwedstrijden. In die vorm is het Beloftenelftal met name een team ter overbrugging tussen Oranje onder 19 en Jong Oranje.